Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
банк тестів 2 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

1. Встановіть період дитячого віку та групу здоров’я цієї дівчинки.

Задача 34.

Хлопчик 10 років знаходиться на “Д” обліку у алерголога з приводу бронхіальної астми. Інвалід дитинства по цьому захворюванню. Приступи астми по декількох разів на день, часто і тривало перебуває на стаціонарному лікуванні. За даними спірографії є хронічна вентиляційна недостатність по обструктивному типу ІІ – ІІІ ступеня. Є виражені прояви хронічної серцевої недостатності по правошлуночковому типу.

Завдання:

Встановіть період дитячого віку. В якій групі здоров’я потрібно спостерігати цього хлопчика? Відповідь обгрунтуйте.

Задача 35

Хлопчику 2 роки. Перинатальний анамнез без особливостей. У фізичному розвитку та нервово-психічному розвитку від ровесників не відстає. Одна дитина в сім’ї, сім’я добре матеріально забезпечена. Хворіє 2 – 3 рази на рік простудними захворюваннями, які протікають легко. Під час профілактичного огляду в кабінеті здорової дитини жодної патології не виявлено. Проте педіатр відмітив незначне викривлення мізинця лівої руки, на яке ні сам хлопчик, ні його батьки ніколи не звертали уваги.

Завдання:

Встановіть період дитячого віку. До якої групи здоров’я необхідно віднести хлопчика. Відповідь обгрунтуйте.

Задача 36.

Дівчинці 14 років. Фізичний та нервово-психічний розвиток відповідає віку. Анамнез не обтяжений. За останній рік не хворіла. Стан здоров’я хороший. На носі у дівчинки невеликих розмірів невус, який нічим не заважає, у розмірах не збільшується. Дівчинка з батьками звернулась до хірурга, щоб узгодити термін невеликої операції – виділення невуса, оскільки дівчинка вважає, що родима пляма псує її зовнішність.

Завдання:

Вставіть період дитячого віку. До якої групи здоров’я слідвіднести дитину? Відповідь обгрунтуйте.

Задача 37.

На приймальний покій поступила мама з дитиною віком 6 місяців. При огляді виявлено живі гниди на волосистій частині голови дитини та матері. З анамнезу відомо, що мати годує дитину грудним молоком.

Завдання:

Яка повинна бути тактика медперсоналу приймального покою?

Задача 38.

При огляді на приймальному покої у дитини 5 років на волоссі виявлено мертві гниди.

Завдання:

Яка повинна бути тактика медперсоналу приймального покою? Як проводиться обробка інструментарію, що використовується в даній ситуації?

Задача 39.

На приймальний покій інфекційної лікарні поступила дитина 12 років з притулку з діагнозом вітряна віспа. При огляді волосистої частини голови виявлено велику кількість везикуло-пустульозних висипань на шкірі та гниди.

Завдання:

Яка повинна бути тактика медперсоналу приймального покою?

Задача 40.

На приймальному покої стаціонару у дитини віком 9 років діагностовано педикульоз.

Завдання:

Яка повинна бути тактика медперсоналу приймального покою?