Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Забавні і цікаві факти про людську особистість.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
68.61 Кб
Скачать

7. Люди можуть точно судити про вашу особистості на основі вашого профілю Facebook

Коли ви думаєте про онлайн-ідентичності людей, ви можете собі уявити, що більшість людей намагаються представити ідеалізовану версію свого реального себе. Зрештою, в більшості онлайн ситуаціях виходить, що ви обираєте інформацію, яку хочете відкрити. Ви робите все, щоб вибрати найбільш привабливі фотографії, ви можете редагувати і переглядати свої коментарі, перш ніж зробити їх. Дивно, але в одному дослідженні виявлено, що Ваш профіль у Facebook насправді дуже гарний у плані передачі вашої Реальною особистості.

У ході дослідження вчені вивчили онлайн профілі учнів, різних вікових груп - 236 американських коледжів. Крім того, учасники заповнили анкети, призначені для вимірювання особистісних якостей, включаючи екстраверсія, приємність, сумлінність, невротизації та відкритості. Спостерігачі склали рейтинг особистостей учасників на основі онлайн профілів, і ці спостереження були зіставлені з результатами особистісних опитувальників. Дослідники виявили, що спостерігачі змогли отримати точну інформацію про особу людини в залежності від їх профілю Facebook.

«Я думаю, що, вираження індивідуальності точно сприяє популярності онлайнових соціальних мереж в двох напрямках», пояснив психолог і ведучий автор Сем Гослінг. «По-перше, вона дозволяє власникові профілю, зробити так, щоб інші знали, хто вони є, і, тим самим, задовольняє основну потребу бути відомим іншим. По-друге, це означає, що відвідувачі сторінки вважають, що вони можуть довіряти інформації, яку бачать на сторінках у соціальних мережах, і відповідно можуть довіряти системі в цілому. »

8. Численні фактори можуть сприяти розладу особистості

Від 10 до 15% дорослого населення в Сполучених Штатах страждають розладом особистості. Дослідники виявили ряд факторів, які можуть сприяти настанню різних розладів, таких як одержимо-нав'язливе розлад і критичне розлад особистості.

Ці фактори включають в себе:

Генетика

Відносини з колегами

Висока чутливість

Словесні образи

Дитячі травми

9. Рідкісні кардинальні риси

Психолог Гордон Аллпорт описав кардинальні риси як ті, які домінують над життям людини в певній мірі, де людина відома і часто ототожнюється з даною рисою характеру. Ці риси вважаються рідкісними, як би там не було. У багатьох випадках люди стають настільки відомими цими рисами, що їх імена стають синонімічними з тим типом індивідуальності. Розглянемо приклади цих часто використовуваних термінів: фрейдизм, макіавеллізм, нарцисизм, Донжуанізмом і подібний Христу.

Для більшості людей індивідуальність натомість складена з суміші центральних і вторинних рис. Центральні риси - ті, які становлять основний фонд індивідуальності, в той час як вторинні риси - пов'язані з перевагою, ставленням і ситуативним поведінкою.

10. Ваше домашнє тварина може розкрити інформацію про вашої особистості

Ким більшою мірою ви вважаєте себе «людина-собака» або «людина-кішка»? Відповідно до одного з дослідженням, ваша відповідь на це питання міг би фактично показати важливу інформацію про вашу індивідуальність.

У дослідженні за участю 4500 осіб, дослідники запитали учасників, ким більшою мірою вони вважають себе людиною-собакою або людиною-кішкою. Після завершення опитування людям привласнили ряд спільних рис, включаючи сумлінність, відкритість і приємність.

Дослідники виявили, що люди, які ідентифікували себе як люди-собаки, як правило, екстраверти і прагнуть догодити іншим, а ті, хто називають себе кішками, як правило, інтроверти і більше цікаві.