Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
podatkova.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
70.62 Кб
Скачать

5.Порядок нарахування і сплати мита

17.Заг х-ка і платники ПДФО

Вперше цей податок був введений на Україні декретом КМУ від 26.12.92 року «Про прибутковий податок з громадян». Пізніше від 22.05.2003 діяв ЗУ «Про податок з доходів фіз. осіб». Тут були внесені істотні зміни в діючий раніше порядок оподаткування доходів фіз. Осіб. Практично цей закон із внесеними змінами ввійшов до ПК і викладений в розділі, який наз податок на дохроди фіз. Осіб. Цей розділ ПК передбачає оподаткування доходів як фіз. осіб, так і фіз. осіб-підприємців.

Платниками податку є:

1.Фіз.особа резидент,яка отримує дохід як з джерела їх походження в Укр,так і іноземні доходи.

2.Фіз.особа нерезидент,яка отримує дохід з джерела їх походження в Укр.

3.Податковий агент.

Не є платниками податку нерезидент,який отримує дохід із джерела їх надходження в Укр. І має дипломатичні привілеї та імунітет встановлені чмнним міжнародним договором в Укр.,щодо доходів які він отримує безпосередньо від впровадження дипломатичної чи прирівняної до неї таким міжнародним договором діяльності.У разі смерті платника податку або оголошенні його судом померлим чи визнання безвісно відсутнім або втрати ним статусу резидента податок за останній податковий період справляється з нарахованих на його користь доходів.Відповідно до цього останнім податковим періодом вважається період,який закінчується днем на який припадає винесення такого судового рішення чи втрата ним статусу резидента.

Якщо фіз..особа платник податку вперше отримує оподатковувані доходи в середині податкового періоду,то перший податковий період розпочинається з дня отримання таких доходів.

18.База та обєкт оподаткуванняПдфо

Обєктом оподаткування резидента є:

1.загальний місячний (річний) оподаткований дохід

2.Дохід із джерела їх походження в Укр,які остаточно оподатковуються під час їх нарахування,виплати,подання.

3.Іноз.дохід,прибуток отриманий з джерела за межами України.

Обєктом оподаткування неризедента є:

1.загальний місячний(річний) дохід з джерела його походження в Україні.

2.Дохід з джерела їх походження в Україні,які остаточно оподатковуються під час їхнього нарахування,виплати ,надання.

Базою оподаткування є річний оподаткований дохід,який визначають шляхом зменшення загального оподаткованого на суму податку знижки такого звітного періоду.

Загальний оподаткований дохід,це такий дохід,який підлягає оподаткуванню нарахований(виплачений,наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.

Загальний оподаткований дохід складається з двох які остаточно оподатковуються під час їх нарахування(виплати,наданя).Доходи,які оподатковуються у складі загального річного оподаткованого доходу.

Загальний місячний оподаткований дохід складається із суми оподаткованих доходів нарахованих(виплачених,наданих)протягом такого звітного податкового місяця.

Загальний річний оподаткований дохід дорівнює сумі загальних місячних оподаткованих доходів,іноз.доходів отриманих протягом такого звітного податкового року,дох.отриманих фіз..особою-підприємцем від впровадження господарської діяльності та доходів отриманих фіз..особою,яка проводить незалежну професійну діяльність.

До загального місячного(річного) оподаткованого доходу платника податку включають:

1.Дох.у вигляді зар.плати нараховані(виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору чи контракту.

2.Суми винагород та ін.виплат нарахованих платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору.

3.Дохід від продажу об’єктів майнових і немайнових прав,зокрема інтелектуальної власності та прирівняні до них прав,доходи у вигляді сум авторської винагороди іншої плати за подання права на користування або розпорядження ін.особам,нематеріальним активам.

4.Доходи від надання майна в лізинг,оренду або суборенду.

5.Дох.у вигляді дивідендів,виграшів,призів,%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]