Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_Диплом_спец_спец_ста.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
217.6 Кб
Скачать

III. Вихідні матеріали та порядок виконання дипломної роботи

Для успішного виконання і захисту дипломної роботи необхідні глибокі теоретичні знання, практичні навички та вміння використовувати їх стосовно об'єкта наукового дослідження. Окрім сумлінного і старанного вивчення планових дисциплін у навчальному закладі, необхідно самостійно вдосконалювати і поглиблювати знання за напрямами, які відповідають темі дипломної роботи, орієнтуватися в змінах та доповненнях щодо законодавства, консультаційних і роз'яснюваль­них матеріалах щодо фінансів та банків і фінансового моніторингу зокрема.

Протягом періоду написання дипломної роботи студентів консультує науковий керівник, який як правило є одночасно і керівником переддипломної практики магістра. У разі потреби можна користуватися консультаціями викладачів як кафедри банківської справи та фінансового моніторингу, так і інших кафедр навчального закладу, .

Після того, як обрано та затверджено тему, необхідно ознайомитись із спеціальною літературою, скласти план дослідження та намітити основні розділи і параграфи.

План узгоджується з науковим керівником роботи. У подальшому список літератури доповнюється, а план може коригуватись та деталізуватись. При роботі з літературою в бібліотеках та читальних залах слід користуватися систематизованими каталогами бібліотек, бібліографічними збірниками, реферативними журналами, а також порадами працівників бібліотек щодо підбору літератури.

Слід звернути особливу увагу на можливі зміни в законодавстві, які публікуються в періодичних виданнях та розміщуються на відповідних сайтах Інтернетмережі. При таких змінах розширюються можливості наукового дослідження. Якщо такі зміни відбулися при написанні дипломної роботи, студенти обов'язково повинні їх врахувати.

Під час проходження практики студенти набувають практичного досвіду діяльності фінансових установ та підбирають матеріали щодо такої діяльності, які використовуються при висвітленні практичного аспекту досліджуваної теми і можуть слугувати додатками до дипломної роботи. Ці матеріали повинні бути систематизовані, опрацьовані та проінтерпретовані.

Особливу увагу слід звернути на статистичні матеріали та їх опрацювання. Матеріали бажано презентувати у вигляді статистичних таблиць, графіків, схем, малюнків. Статистичний матеріал, якщо він планується для використання при розробці економіко-математичних моделей, необхідно перевірити на повноту, достовірність, статистичну надійність, мультиколеніарність.

IV. Підготовка та захист дипломної роботи

Після підготовки дипломної роботи та відповідних документів студент допускається до захисту, який проходить перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК) на відкритому засіданні.

Студент попередньо готує доповідь, яка повинна бути змістовною та стислою. Тези доповіді погоджуються з науковим керівником роботи. Як правило в тезах висвітлюють ті ж ключові позиції, які визначені у вступі та висновках дипломної роботи. Особливу увагу слід приділити авторським висновкам і пропозиціям щодо напрямів, шляхів методів і способів вирішення проблем за темою диплому, обґрунтувати ефективність їх теоретичного та практичного застосування. Не слід спинятися на технічному боці розрахунків, переказувати вступ та зміст усіх розділів роботи, наводити загальновідомі визначення та положення. Під час доповіді необхідно застосувати демонстраційний матеріал, який дозволить наочно зрозуміти сутність проведеного дослідження. Необхідно звернути увагу комісії на цей матеріал, дати короткі пояснення його змісту. Не рекомендується демонструвати матеріали, на які доповідач не планує посилатися під час доповіді. Для доповіді студенту відводиться до 10 хвилин.

Перед доповіддю секретар ДЕК зачитує відгук наукового керівника дипломної роботи та зовнішню рецензію. Після доповіді студент відповідає на запитання членів ДЕК а у заключному слові відповідає на можливі зауваження керівника та рецензента роботи.

Результати захисту обговорюються та приймаються на закритому засіданні ДЕК. Захист оцінюється за стобальною системою. Після підписання відповідних протоколів членами ДЕК оголошуються результати захисту.

Студент, який не виконав роботу у затверджений термін, або одержав за результатами захисту незадовільну оцінку, відраховується з навчального закладу в установленому порядку.

Студенти, які успішно захистили дипломну роботу, отримують документи встановленого зразка про здобуття вищої освіти за спеціальністю "Фінанси", спеціалізація "Фінансовий моніторинг" та кваліфікацію спеціаліста.