Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Таблиця розподілу Jaffa.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
179.2 Кб
Скачать

Висновки

Компанія «Сандора» створена у 1995 році і вже протягом 12 років залишається лідером вітчизняного сокового ринку. За даними незалежних досліджень на долю продаж компанії «Сандора» припадає близько 47% всіх обсягів роздрібних продаж соків, нектарів та напоїв в Україні.

В процесі маркетингового дослідження було виявлено такі тенденції діяльності фірми “Сандора” на вітчизняних ринках:

1. Як видно після опитування, більшість респондентів надають перевагу сокам відомих вітчизняних виробників (37,5%), а для 32,5% респондентів походження соку не має значення. А це точно позитивно впливає на розповсюдження нашого соку серед споживачів.

2. Так як ціна соків фірми “Сандора” 6,70 грн., то це досить негативно впливає на продаж і популярність нашого продукту. Це можна побачити через опитування, де більшість респондентів (77,5%) готові заплатити суму від 3 до 4 грн., а тільки 22,5% - 5-6 грн.

3. На рішення споживачів про покупку соку впливає його асортимент (на 52,5% опитаних), через те, що в кожної людини є свої смаки, вдекого може бути алергія на різні фрукти. Тому фірма повинна всякими способами збільшувати свій асортимент.

4. Досить втішними результатами опитування є те, що більшість респондентів надає перевагу сокам “Сандора” – 32,5%, потім 25% респондентів надають перевагу сокам “Мрія”, сокам “Вінні” – 17,5%, “Jaffa” - 5%, “Дар” - 20%. Хочеться вірити що така ситуація буде триматися протягом довгого часу, а це в свою чергу залежить від самої компанії, яка повинна забезпечити цікавість і бажання споживача.

5. Кожна фірма має великий асортимент продукту, який вона випускає. Це впливає на попит споживачів. Найбільше споживачів з опитаних споживає виноградний сік (35%), апельсиновий - 32,5%, ананасового – 22,5% і ваш варіант становить – 10%.

6. 45% опитаних повністю схвалюють заходи з активізації продажу, які час від часу проводить “Сандора”. Не схвалюють значення становить – 22,5%. Тому фірмі обов’язково потрібно застосовувати ці заходи, щоб приваблювати нових споживачів, заохочувати постійних.

7. Як показало опитування більшість споживачів соку “Сандора” це люди, яким не менше 20 років (45%), 20-30 років – 30%, 30-40 років – 15%. Старшими 40 років виявилися лише четверо респондентів (10%). Отже, більшість споживачів соку – це студенти (52,5%). Тому важливо, щоб робилися відповідні кроки щодо збільшення бажання споживачів нашого соку.

8. Більшість респондентів отримують щомісячний доход менше 200 грн. (45%) (переважна більшість даних респондентів виявилися студентами), у 12,5% респондентів дохід коливається в інтервалі від 200 до 400 грн., 22,5% назвали суму 400-600 грн. своїм доходом. Респонденти отримали дохід, більше 600 грн. – 20%. Тому необхідно для споживачів провести правильну цінову політику, яка підходила б як для студентів, так і для людей із більшим доходом.

Прослідивши попередні пункти, можна побачити, що соки “Сандора” є популярними серед населення, але ціна не сприяє цьому. Тому фірма обов’язково повинна зробити деякі заходи щодо збільшення популярності:

  • підвищити рівень реклами серед населення;

  • здійснити різні заходи з активізації продажу (різноманітні акції, знижки, дегустації );

  • зменшення ціни наскільки це можливо.