Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сто порад студенту-механіку.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
2.55 Mб
Скачать

83. Штори

М и звикли, що штори та занавіски повинні розходитися вліво і вправо, а чому б не вверх і вниз?

Для цього до задньої сторони кожної занавіски кріплять металеві кільця, а на карнизі – крючки. Потім через ряд кілець пропускають шнур і закріплюють його на самому нижньому. Вільний кінець проходить через крючки і служить для піднімання занавісок.

84. Розморожування холодильника

В старих холодильниках відсутня система їх автоматичного розморожування. Тому всякий раз приходиться чекати, поки розтане весь лід морозилки і при цьому періодично виливати воду з піддону.

Зекономити час допоможе невеликий отвір в піддоні, через який вода сама буде стікати в підставлену ємність. Отвір можна забезпечити невеликим патрубком з алюмінієвої трубки, який легко заглушити гумовим корком підчас роботи холодильника.

85. Зручне освітлення

Світильник закріплюють до днища полиці чи підвісної шафи. Але сама лампа денного світла разом з арматурою виглядає не дуже естетично, та і світло б’є в очі. Замаскувати таку лампу можна так, як показано на рисунку – зручно, красиво і очі не засвітлює.

86. Вішалка для інструменту

П ривести в порядок будь-який, навіть сільськогосподарський інструмент можна, якщо виготовити своєрідну вішалку. Основою її може служити металева смуга, до якої приварені обрізки труб відповідного діаметра.

Можливий і більш простий варіант: дерев’яна дошка, а на ній – гумові втулки зі старих шлангів.

87. Лопата з вил

Кусок фанери чи пластика за допомогою старих вил можуть послужити лопатою для прибирання снігу – дивись рисунок.

88. Нитки не рвуться

Н ові голки для швейної машини обривають нитку із-за гостро заточених (при виготовленні) країв вушка. Для цього виправляють цей недолік самою ниткою, яку натирають касторкою, кінець її закріплюють, наприклад, за дверну ручку, а інший пропускають через вушко голки і натягують рукою. Декілька швидких рухів голки вздовж нитки і краї вушка вже не будуть визивати обривів.

89. Захист скла від фарби

П ри фарбуваннях віконних рам приходиться захищати скло від фарби, яке чистити після її засихання важко. Нанесіть на скло тонкий шар гумового клею і наклейте смужки паперу по краях. Після того, як краска трохи висохне, видалите папір, а клей скачайте руками або губкою.

90. Інструменталка

П ідійти до дробини з купою інструментів у руках – не проблема. А ось як з ними працювати наверху: хіба мало що буде потрібно: молоток, плоскогубці, бокорізка...

Тут виручає звичайна консервна банка або інша банка. Загніть гачком її кришку для підвіски на перекладині – і у вас під рукою буде своєрідна інструменталка.

91. Окуляри не випадають

П рикріпивши до дужки біля шарніра затиск від цангового олівця – окуляри будуть триматися в кишені, як авторучка.

92. Пучок світла

В сі ручні фонарики мають рефлектор, який дає широкий промінь світла. А якщо потрібен у вигляді точки чи інший?

Вузький пучок можна одержати за допомогою простої насадки. Для її виготовлення потрібен пластмасовий стаканчик відповідного діаметра і лінза з діаскопу для слайдів. У денці стаканчику робиться отвір, над яким на ацетоні прикріплюється пластмасова оправка окуляра.

93. Безпечний ящик

Я кщо ручки у висувному ящику зробити з’ємними, то його не відкриє малюк і не наведе, м’яко кажучи, безладу.

Пристрій простий у виготовленні. Кожна ручка фіксується в прорізах металевих пластин, закріплених на лицевій панелі ящика. Якщо зняти її, достатньо злегка підняти ручку до суміщення з розширеною частиною прорізу, а потім вийняти.

94. Бокс

Я кщо у вас є маска нирця і новий поліетиленовий пакет, то для знімання підводного пейзажу розберіть маску і, помістив в поліетиленовий пакет фотоапарат або кінокамеру, зберіть маску так, щоб краї мішечка були притиснуті склом. Затягуванням затискувача маски і герметичний бокс готовий.

95. Розшиває ложка

З а допомогою звичайної чайної ложки надати однорідну завершеність всієї оздобленої поверхні. Крім цього, вона видалить зайвий розчин.

96. Тачка

Я кщо доводиться працювати одному, тоді виручить будь-яка пара коліс. Надіньте їх на відповідну трубу (вісь) і прибийте її до ящика скобами.

97. Без вентиляційної решітки

У становіть на деякій відстані від стіни з’ємну декоративну панель. Повітря буде без перешкод проходити у вентиляційний канал, а зяюча діра надійно скрита екраном.

98. Помічник маляра

П ри різноманітних роботах забарвлень дуже широко використовуються поролонові або хутряні валики. Щоб зняти з них надлишки фарби, застосовують самі різні пристосування, наприклад, перфоровану або суцільну дощечку, сітку.

Ось ще одна порада – бічний скребок, виконаний з будь-якого твердого нерозмокаючого матеріалу: своїм прорізом він надівається на край ванночки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]