Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КЕЕМ_робпрог_бак.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
230.91 Кб
Скачать
  1. Місця та графік проведення практики

2.1. Головними місцями проведення практики є такі підприємства та організації міста Харкова: Український НІІ екологічних проблем, Північно – Східний науковий центр НАН і МОН України, ВАТ «Харківський тракторний завод».

2.2. Крім цього, місцями практики можуть бути малі підприємства, спільні підприємства, науково-дослідні організації та інші організації, узгоджені з профілюючою кафедрою.

2.3. Проходження практики студентами може здійснюватися безпосередньо на фірмах по заявах. В цьому випадку контроль за проходженням практики здійснюють відповідальні керівники цих організацій.

2.4. Керівник практики в індивідуальному завданні по практиці визначає підрозділи, в яких студент повинен проходити практику та період перебування в цих підрозділах.

  1. Зміст практики

3.1. Проходження практики передбачається в основному у відділах інженерно-екологічного профілю: практиканти (помічники) екологів, інженерів.

3.2. Стан студента-практиканта на підприємстві - спостерігач. Протягом практики робиться переміщення студентів по відділам відповідно до графіку, який складено керівником практики, і погоджено із керівництвом практики від університету. Адміністрація підприємства повинна надати допомогу студенту в зборі відповідних матеріалів.

3.3. В процесі проходження практики студент повинен:

  1. зробити аналіз функціонування підприємства в сучасних умовах;

  2. ознайомитися зі структурою управління підприємством і задачами його основних підрозділів;

  3. проаналізувати внутрішнє та зовнішнє середовища організації;

  4. обґрунтувати проектні рішення з питань розробки інформаційних управляючих систем еколого-економічного моніторингу;

  5. створити математичну модель процесів оброблення інформації при рішенні організаційно-економічних задач;

  6. розробити концептуальну та імітаційну моделі для систем еколого-економічного моніторингу і прийняття рішень;

  7. дослідити ефективність програм та сформулювати висновки;

  8. оформити звіт.

3.4. Керівник практики може в рамках індивідуального завдання доповнити та конкретизувати завдання по практиці також іншими питаннями, що не названі вище - виходячи із специфіки підприємства та перспектив роботи студента надалі у відповідному напрямку.

3.5. Під час виробничої практики студенти беруть участь у екскурсіях по цехах, відділах і службам.

  1. Індивідуальне завдання

4.1. Індивідуальне завдання складається керівником практики від університету на початку проведення практики (після розподілу практикантів по робочих місцях) і ставить своєю метою інтерпретацію розділів робочої програми практики стосовно до конкретних умов підприємства, де проводиться практика.

4.2. Завдання повинно містити перелік питань, що підлягають вивченню на даному робочому місці, перелік дій практиканта для одержання передбачених програмою навиків та умінь.

Індивідуальне завдання повинно містити також і перелік питань і матеріалів, що підлягають збору та вивченню для виконання курсових проектів.

4.3. Індивідуальне завдання на практику видається студенту, як правило, у формі доповнення до основного. Його зміст залежить від:

  • специфіки підприємства, де проходить практика;

  • перспектив подальшої праці студента в цьому напрямку (написання курсових робіт за спеціальністю “КЕЕМ”);

  • побажань керівництва підприємства, де проходить практика (якщо це не суперечить навчальній програмі).