Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozd-11.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.91 Mб
Скачать

12.5. Завдання для перевірки знань

Для самостійної перевірки знань сформулюйте розширені відповіді на поставлені питання і перевірте їх повноту та правильність за допомогою матеріалів запропонованих літературних джерел.

  1. У чому полягає сутність дослідження систем за допомогою імітаційного моделювання?

  2. Дайте обгрунтовану інтерпретацію числових значень коефіцієнтів регресії при лінійних членах. Що називається головним ефектом?

  3. Поясніть, чому під час проведення дробових факторних експериментів відбувається змішування головних ефектів з ефектами взаємодії. Що таке розв’язувальна здатність дробових реплік? Які репліки називаються головними?

  4. Які співвідношення між факторами називаються генеруючими? Що таке визначальний контраст?

  5. Що таке узагальнюючий контраст і як за його допомогою виявили характер змішування оцінок факторів при проведенні дробових факторних планів?

  6. Поясніть суть проведення імітаційних експериментів для оптимізації систем. Які при цьому виникають складності?

  7. Які позитивні сторони і які ускладнення можуть виникати при застосуванні першого способу пошуку екстремуму функції відгуку?

  8. У чому полягає принципова основа пошуку екстремуму функції відгуку за допомогою методу Бокса–Уїлсона? Як здійснюється рух в напрямі крутого сходження (спаду)?

  9. Охарактеризуйте дії експериментатора під час прийняття остаточного рішення, якщо після декількох ітерацій отримана точ­ка, у якій всі коефіцієнти регресії при лінійних членах будуть статистично незначущі.

156

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]