Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Презентація королівство Данія.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
159.23 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ,НАУКИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ЛІСОТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ

кафедра ЗЕД

Презентація на тему:

«Інвестиційна діяльність королівства Данія в Україні»

Підготував:

ст. гр. МЗЕД-31

Циганко Володимир

Львів-2011

Зміст

1. Загальна характеристика королівства Данія

2. Участь королівства Данія у світовому господарстві

3. Аналіз Im. та Ex. королівства Данія

4. Українсько-Датські відносини

5. Королівство Данія-Львівська обл..

  1. Загальна характеристика королівства Данія

Практично вся територія країни лежить нижче 50 м. над рівнем моря і являє собою низовину зі слідами діяльності древніх заледенінь, з густою мережею малих річок і озер. Вища точка (+173 м) знаходиться на півострові Ютландія. Клімат помірний морський. До складу Данії входять найбільший у світі острів Гренландія та Фарерські острови.

Промисловість: видобувають нафту, природний газ, кам'яну сіль, каолін. Електроенергія виробляється в основному на ТЕС. З галузей промисловості найбільш розвинене машинобудування: суднобудування, виробництво суднових двигунів, обладнання для цементної і харчової промисловості, електродвигунів, сільськогосподарське машинобудування та ін. 

Хімічна промисловість випускає: продукти нафтопереробки, добрива, синтетичні смоли, пластмаси, медикаменти, миючі засоби. Існує виробництво високоякісних будматеріалів. Є підприємства легкої та харчової промисловості.

Сільське господарство та рибальство:

Сільське господарство одне з передових у світі за ступенем механізації, врожайності та якості продуктів, переважає тваринництво. З виробництва молока, масла і м'яса на душу населення Данія займає 2-e місце у світі. Розводять велику рогату худобу, свиней, овець, коней. Вирощують зернові культури: пшеницю, жито, ячмінь (1-e місце в світі по збору зернових на душу населення), картопля, цукровий буряк.  Для Фарерських островів і Гренландії найважливішим напрямком є рибний промисел. 

Транспорт: Довжина залізниць 2,6 тис. км, автошляхів - понад 70 тис. км. Є торговий флот. 

Зовнішня торгівля: Експортуються машини й устаткування, хімікати, продукція сільського господарства та харчової промисловості (м'ясо та м'ясні продукти, риба). 

Імпортними товарами є: продукти машинобудування, метали, паливо, зерно та продукти харчування. 

Основні зовнішньоекономічні партнери: Німеччина, Швеція, Великобританія, Нідерланди, США. 

Туризм: Щороку приїжджають 2 млн. іноземців. Данія цікава численними музеями історичними та культурними пам'ятками архітектури XI-XVII ст.

Королівство Данія відноситься до числа малих європейських держав як по чисельності населення - 5 189 000 чол. так і по розмірах території - 43 080 кв.км. Середня щільність населення - 120 чоловік на 1 кв. км. Столиця - Копенгаген (1 343 000 чол.).

За державним устроєм Данія є конституційною монархією. Голова держави - Королева Маргрете II. Монарх виконує головним чином представницькі функції. Законодавчим органом влади є однопалатний парламент з 179 депутатів - Фолькетінг. Основна релігія - християнство. Грошова одиниця країни - датська крона, що складається з 100 ері.

Данія розташована в північно-західній частині Європейського континенту на великому півострові, який називається Ютландія, а також на групі островів (406), найбільшими з яких є Зеландія, Фюн, Лолланд-Фалстер і Борнхольм. До складу королівства на правах автономій входять найбільший в світі острів - Гренландія і Фарерськиє острова. Власне Данія в адміністративному плані поділяється на 14 областей (амтов) і столичний округ.

У наші дні Данія - процвітаюча країна. Її система соціального забезпечення гарантує населенню безкоштовне медичне обслуговування, освіту і грошову допомогу. 85% населення живе у великих і малих містах і зайнято в основному в сфері обслуговування. Рівень життя в Данії високий.