Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Макро наташа.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

Висновки

В даній роботі нами було проведено аналіз основних макроекономічних показників економічного розвитку України, за результатами якого ми можемо підсумувати, що після жорсткої фінансово-економічної кризи економіка нашої країни демонструє поступ відновлення. Головним рушієм економічного зростання стала промисловість. У мінусі залишаються будівництво та фінансова діяльність. Найвищу позитивну динаміку виробництва продемонстрували галузі, для яких чинник зовнішнього попиту є одним із провідних. Відновлення економічного зростання забезпечено за рахунок активізації експортної діяльності та значною позитивною динамікою валового нагромадження.

Динаміці економіки України 2010-2011 р.р. було притаманне послідовне подолання ризиків макроекономічної дестабілізації 2008-2009 рр. та встановлення відносної стабільності основних показників грошово-фінансової стабільності. Водночас ситуація у монетарній сфері України засвічує відновлення недосконалої структури емісійного механізму, коли кошти надходять в обіг переважно за рахунок викупу іноземної валюти, а канал рефінансування банків практично не працює. Потужність немонетарних чинників та низька еластичність цін до чинників, що сприяють їх зниженню, веде до збереження в Україні потенціалу відтворення двозначних темпів інфляції. Практично не змінилася, попри коригування цілей монетарної політики НБУ в напрямі визнання пріоритетності підтримання цінової стабільності, й модель курсоутворення в Україні. Це погіршує умови ефективного накопичення заоща-жень і перерозподілу грошових ресурсів на цілі інвестицій, консервуючи дисбаланси економічної системи України.

Отже, відновлення основних рис докризової соціально-економічної моделі призвело до відновлення та відчутних ризиків для посткризової стабільності.

Література

  1. Івашина О.Ф., Дулік Т.О., Новікова Л.Ф. Макроекономіка. Дніпропетровськ: ДДФЕІ, 1999, 124 с.

  2. Кейнс Дж. М. Общая теория занятости, процента и денег. - М.: Гелеос АРМ, 1999. - 352 с.

  3. Левшин А.Я. Введение в рыночную экономику. Часть І, ІІ. -Станкин, 1992. - С. 82-98.

  4. Макроекономіка: Навч. пос. / П. Ю. Буряк, Л. Л. Цимбал, У. Д. Балагурак та ін. - Львів: ІНТЕРЕКО, 2001. - С 160-194.

  5. Матеріали сайту www.ukrstat.gov.ua