Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сук,Наумінський.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
996.35 Кб
Скачать

З . Приведена довжина колії

В теперішній час залізниця, як'і раніше залишається головною транспортною артерією України. Транспорт, як одна з базових галузей, що формує інфраструкту­ру народногосподарського комплексу - сполучна ланка, яка забезпечує взаємодію різних галузей економіки і справляє політичний вплив на динаміку виробництва та його ефективність.

Пропускна і провізна здатність ділянок та напрямків мережі залізниць Украї­ни, а також швидкість руху транспортних засобів залежить від станку колії, прави­льності організації ремонту й утримання.

До складу ДТГО "Південно-Західна залізниця" підпорядковується структур­ний підрозділ Вінницької дистанції колії. Головною метою якого є утримання всіх елементів залізничної колії в справному стані, забезпечення їх надійності, та забез­печення безпечного та безперебійного руху поїздів з встановленими швидкостями при найменших трудових та матеріальних затратах.

На теперішній час 8-ма Вінницька дистанція колії загальна довжина якої скла­дає 601,1 км, забезпечує пропуск 46 пар пасажирських та 24 пар вантажних поїздів за добу, швидкість яких відповідно складає 120 км/год, та 80-100 км/год. Електри­фікована дільниця Козятин - Жмеринка знаходиться в міжнародному транспортно­му коридорі, з'єднуючи Київ з країнами Європи, а також діє як міжрегіональна ді­льниця Київ - Одеса.

До складу дистанції колії входить 5 дільниць по поточному утриманню колій, механічна майстерня, цех дефектоскопії, цех по ремонту земляного полотна та штучних споруд, будівельна група. Дільниці поділені на 15 околотків, які в свою чергу нараховують 56 бригад, а в кожній бригаді по 4 - 7 чоловік.

Згідно діючих норм приведена довжина колії, яка обслуговується дистанцією, складає 591км. Розгорнута довжина головних колій - 404,4 км, станційних - 122,7 км, під'їзних -74 км, та 603 комплекти стрілочних переводів із них 109 комплектів експлуатується на залізобетонних брусах. На головних коліях нараховується рейок типу Р-65 - 277,4 км, Р-50 - 44,1 км, Р-43 - 82,9 км.

Основних змін зазнає конструкція верхньої будови колії. Головні колії ділянки Козятин - Жмеринка це - безстикова колія. З метою продовження

терміну експлуа­тації в дистанції замість дерев'яних шпал використовують залізобетонні, застарілу ланкову колію замінюють на безстикову. На дільниці Вінниця - Зятківці ланкова колія з дерев'яними шпалами перекладається на рейки Р-65 з. залізобетонними шпалами. Так на даний час вкладено 68 км. Крім того по дистанції проводяться ро­боти по заміні стрілочних переводів з дерев'яними брусами на стрілочні переводи залізобетонними брусами. Безстикова колія дозволяє значно позбутися додат­кових динамічних ударів колії в рейкових стиках.

4. Забезпеченість дільниці, околодка колійними машинами, механізмами, транспортним засобами

В дистанції присутні на експлуатації такі машини:

Снігоочисний поїзд конструкції ПТКБ ЦІЇ МПС. Потяг складається з голо­вної снігоприбиральної машини СМ-2 (СМ-2А, СМ-2Б), одного або двох проміж­них і одного кінцевого піввагонів. Снігоприбиральна машина СМ-2 вантажить сніг або забруднювачі в піввагони снігоприбирального потягу. Робочий орган машини — щітковий роторний пітатель 19, обертається двигуном 2 змінного струму. Піта-тель змонтований на траверсі і

з нею може підійматися і опускатися пневмоциліндром 17. Пітатель має захи­сний козирок 20. За пітателем встановлений ніж 18, яким можна очищати шлях на 50 мм нижче рівня головки рейки. Забраний пітателем або ножем сніг подаєть­ся на конвеєр 15, що складається з похилої (під кутом 30°) і горизонтальної частин. Носова частина конвеєра в транспортному положенні підіймається на 400 мм.

Для забору снігу з міжколійя в головній частині машини укріплені два крила 1 з шириною захвату 5,1 м. Посередині машини

розташовано пристрій для відколки льоду або ущільненого снігу на 80 мм ни­жче за головки рейки шириною 4 м. Воно складається з середньої 13 і двох бічних частин 10. У транспорт-ному положенні середня частина пристрою під­нята, а бічні прибрані в габарит. На машині СМ-2 до модернізації бічні щітки для очищення міжколійя були змон-товані по середині маши-ни. У робочому по-ложен-ні вони поверталися у бік міжколійя на кут 45° і опускалися на 150 мм ниж­че головки рейки. Для очищення міжколійя щітками необхідно було робити два проходи: при першому проході сніг закидався всередину колії, при другому — за­бирався пітателем.

При заміні шпал спеціальна машина УНО-80 ШЗ виконує основні трудоміст­кі операції:

  • транспортування до місць укладання нових шпал;

  • піднімання рейко-шпальної решітки після знімання рейкових скріп­лень;

  • витягування непридатної шпали й навантаження її на платформу машини;

  • затягування придатної шпали на місце непридатної;

  • транспортування замінених шпал до місць складування.

Всі інші операції при заміні шпал машиною УНО-80 ШЗ (розшивання кости­лів (знімання клемних болтів), забивання костилів (постановка і закріплення гайок), відкопування шпальних ящиків, засипання баластом, підбивання шпал) виконуються монтерами колії.

Машина УНО-80 ШЗ працює в технологічне "вікно" з зайняттям перего­ну або станційної колії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]