Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_zaoch.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать
  1. Характеристика району робіт

  1. Цільове призначення робіт

Даний курсовий прект буде виконуватись відповідно нормативним вимогам «Інструкції з топографічних знімань для масштабів 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500».

Вихідними матеріалами для виконання курсового проекту є: топографічна карта

М 1:25000; вихідні пункти планово-висотного обгрунтування; 2 пункти тріангуляції 4 класу, 2 пункти (репери) нівелювання III класу; кліматичні та грунтові умови одного з районів Одеської області.

Завданням на курсовий прект є: скласти технічний проект на виконання топографо-геодезичних робіт по створенню геодезичної основи для топографічного )кадастрового) знімання об’єкту робіт №10 – ділянка для меліоративного будівництва. Прилади для виконання польових робіт:

  • Для створення планової розрядної мережі згущенння електронний тахеометр Trimbie;

  • Для створення висотної основи нівелір Н-3 та нівелірні рейки;

  • Для створення знімальної основи і виконання топографічного знімання теодоліт Т5

  1. Коротка фізико-географічна характеристика району робіт

Клімат. Клімат області помірно-континентальний з м’якою зимою і теплим літом. Пересічна температура січня –4о, -6о; липня +18,6о, +20,5о. Період температури понад +10о становить 155-180 днів, вегетаційний період – близько 200 днів. Річна кількість опадів 480-590 мм, з них за теплий період випадає 375-400 мм.

Рельєф.За характером рельєфу Вінницька область – хвиляста рівнина, що поступово знижується з Північного-Заходу на Південний-Схід. На Південному-Заході області – Подільська височина (висотою до 362 м), на Північному-Сході – Придніпровська височина (висота до 322 м). Поверхня розчленована глибокими долинами річок, подекуди – ярами та балками. Корисні копалини: граніти, гнейси, мігматити, пісковики, вапняки, глини, каолін, кварцові піски, фосфорити, торф. Є мінеральні джерела.

Гідрографія.У Вінницькій області – густа мережа річок, що належить до басейнів Пд.Бугу. У місцях перетину кристалічних порід долини вузькі, з крутими схилами, в руслах є пороги. Річки Вінницької області використовують для одержання електроенергії та зрошування, Дністер і Пд.Буг – для лісу судноплавства. В межах області близько 2600 ставків, їх використовують для риборозведення.

Грунти області переважно опідзолені. На Північний Схід переважають чорноземи, є лучні грунти. Грунтово-кліматичні умови Вінницької області сприяють для вирощуванню овочівництва, садівництва й виноградництва.

Рослинний покрив цієї території формують представники неморіальної (широколистяних лісів), понтичної (степової) та бореальної (тайгової) флори.

Економіка.Поділяється на 25 районів, 621 сільраду, має 10 міст, 29 селищ міського типу. Провідне місце в промисловому виробництві належить харчовій промисловості, яка розвинулася на базі сільськогосподарської сировини.

Шляхи сполучення.Загальна протяжність автомобільних шляхів по району становить 315,4 км, в тому числі з твердим покриттям – 252,5 км (82 %). Через територію району пролягають автобусні маршрути обласних сполучень Оратів-Вінниця, Оратів-Київ. Послуги населенню з пасажирських перевезень здійснюють ВАТ “Оратівське АТП – 10536” та 5 приватних перевізників – фізичних осіб. Довжина залізничного шляху, що проходить через територію району, – 43 км. Є залізничні станції – Оратів, Фронтівка, Скоморошки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]