Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ ДИЗАЙН 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
3.79 Mб
Скачать

47

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра іноземних мов

Реєстр. № __________

Методичні рекомендації

до практичних занять

з дисципліни “ Іноземна мова” (англійська)

статус дисципліни позакредитна дисципліна

для студентів 2 курсу

для напряму підготовки 6.020207 «Дизайн»

галузі знань 0202 Мистецтво

факультету КІБЕРНЕТИКИ

Херсон – 2012 р.

Методичні рекомендації до виконання практичних занять з дисципліни “ Іноземна мова” (англійська) для студентів 2 курсу для напряму підготовки 6.020207 «Дизайн» галузі знань 0202 Мистецтво факультету кібернетики.

Укладач : викладач Якушенко І. О. кількість сторінок 48

Рецензент: канд. філол. наук., доц. Возненко Н.В.

Затверджено

на засіданні кафедри

іноземних мов

протокол № від

Зав. кафедри ______________

Відповідальний за випуск канд. філол. наук., доц. Подвойська О.В.

Вступ до методичних рекомендацій

Методичні рекомендації до практичних занять призначені для навчання студентів напряму підготовки «Дизайн » читанню текстів з фаху на англійській мові, вилучення необхідної інформації та проведення бесіди зі спеціальності студента.

МР містять 4 теми: “Style, school, movement”, “Modern vs. contemporary art ”, “The Bauhaus”, “Design. Types of Designers”. Кожне заняття (unit) містить такі розділи: Language, Reading, Comprehension, Oral Practice. Тексти МР підібрані з сучасної оригінальної англомовної літератури та Інтернет джерел, що викликає у студентів інтерес до вивчення текстового матеріалу. Тексти призначені для формування навичок та вмінь різних видів читання: вивчаючого, ознайомлюючого, оглядового та пошукового, що забезпечується розробленою системою методичних прийомів, які реалізуються у вправах. Тексти уроків також використовуються як основа для навчання усному мовленню у обговоренні, переказі, монологічному мовленні із застосуванням денотатних схем текстів, а також у розмовах. У розділі “Oral Practice” є проблемні завдання, типу: доведіть, прокоментуйте, поясніть, що носять творчий характер та сприяють розвитку вмінь усного мовлення, а також використовується проектний метод “Project work” для індивідуалізації навчального процесу та можливості студента самостійно планувати свою діяльність. Використання візуальних зображень в кожній темі надає можливість студентам досконаліше познайомитися з працями видатних митців. В додатку (Appendix) пропонуються фрази для опису репродукцій відомих художників. До окремих завдань надаються ключі з вірними відповідями для самоконтролю та самокорекції.

Unit I Style, School, Movement