Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Благовещенський Я.І..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
228.35 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

ім. Я Мудрого

Кафедра цивільного процесу

Індивідуальна робота на тему:

«Принцип гласності у практиці цивільного судочинства»

Виконав:

Студент 3 курсу, 4 групи

ІПЮК для СБУ

Благовещенський Я.І.

Перевірив:

Ас-нт Гузе К.А.

Харків 2009 р.

РІШЕННЯ №1

Справа Начало Справа №2-0-73/07

РІШЕННЯ ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2007 р. Джанкойській міськрайонний суд Автономної Республіки Крим в складі:

головуючого судді: Кузнецової Л.М.

народних засідателів: ОСОБА_4,ОСОБА_5.

при секретарі : Недельської Т.В.

за участю прокурора : Лось К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Джанкої справу за заявою ОСОБА_1 про визнання громадянина безвісно відсутнім, з/о - Державна виконавча служба у м. Джанкої та Джанкойському районі.

Встановив:

Заявник звернулася до суду з заявою про визнання безвісно відсутнім її колишнього чоловіка - ОСОБА_2, який у грудні 2002 року виїхав з місця проживання - АРК м. Джанкой АДРЕСА_1та про якого весь цей час відсутні відомості про його місце перебування.

Заявник вживала заходів щодо розшуку ОСОБА_2., проте до теперішнього часу місце його перебування невідомо.

Визнання безвісно відсутнім ОСОБА_2. необхідне заявнику для оформлення державної допомоги на дитину, оскільки на виконанні у ДВС у м. Джанкої та Джанкойському районі знаходиться виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2. аліментів на утримання їх сумісної дитини - сина ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1р.н.

В судовому засіданні ОСОБА_1. просила заяву задовольнити, пояснивши, що перед тим, як пропасти у грудні 2002 року, ОСОБА_2. зловживав алкоголем, пропадав із дому, ніде не працював спілкувався з особами, які зловживали алкоголем та наркотиками.

У обгрунтування своїх вимог заявник надала письмові докази, посилається на показання свідків.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином, заперечень проти задоволення заяви ОСОБА_1. не представив.

Заслухавши доводи заявника, допитавши свідків, дослідивши матеріали справи, давши оцінку доказам, з урахуванням думки прокурора , що вважав за можливе визнати безвісно відсутнім ОСОБА_2., суд вважає, що вимоги заявника обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що заявник ОСОБА_1. перебувала з ОСОБА_2. в зареєстрованому шлюбі, від шлюбу мають сина ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження.

Згідно рішення Джанкойського міськрайонного суду від 30.10.2003 року ОСОБА_2. визнано таким, що втратив право користування житловою площею за адресою м. Джанкой вул. АДРЕСА_1, Зазначеним рішенням суду встановлено, що з грудня 2002 року ОСОБА_2. за місцем проживання відсутній, його колишній дружині - ОСОБА_1. невідомо місце його перебування.

Згідно довідки Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Джанкойського МРВ ГУ МВС України в Криму гр. ОСОБА_2. зареєстрований за місцем проживання за адресою – м.АДРЕСА_1

ІНФОРМАЦІЯ_2 року заявник ОСОБА_1. зареєструвала розірвання шлюбу з ОСОБА_2., як витікає з копії актового запису про розірвання шлюбу НОМЕР_1р. по Відділу РАЦС Джанкойського міськрайонного управління юстиції ОСОБА_2. з зазначеного часу не доповнив актовий запис про розірвання шлюбу.

Згідно довідки ДВС у м. Джанкої та Джанкойському районі на примусовому виконанні знаходиться виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_2. аліментів на утримання сину, проте, ОСОБА_2. аліменти не сплачує, з ІНФОРМАЦІЯ_3року знаходиться у розшуку.

Допитані в якості свідків ОСОБА_6., ОСОБА_7., ОСОБА_8. , підтвердили ствердження заявника про відсутність ОСОБА_2. за місцем проживання з кінця 2002 року, та пояснили, їм невідомі ніякі відомості про місце його перебування, перед тим як пропасти, бачили ОСОБА_2. у сумнівних компаніях, він розпродав майно, що знаходилося в квартирі, ніде не працював, зловживав алкоголем.

Таким чином, у судовому засіданні знайшли своє підтвердження обставини безвісної відсутності гр. ОСОБА_2. за останнім місцем проживання - м. Джанкой вул.АДРЕСА_1

Відповідно до ст. 43 ЦК України фізична особа може бути визнана судом безвісно відсутньою , якщо протягом одного року в місці його постійного проживання відсутні відомості про місце його перебування.

Керуючись ст. 43 ЦК України, ст.ст.212, 215, 246-249 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 про визнання громадянина безвісно відсутнім, з/о - Державна виконавча служба у м. Джанкої та Джанкойському районі, - задовольнити.

Визнати безвісно відсутнім ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_4 року народження, уродженця м. Джанкой Кримської області за місцем його постійного проживання - АРК м. Джанкой вул.АДРЕСА_1.

Рішення може бути оскаржено в Апеляційний суд Автономної Республіки Крим через Джанкойській міськрайонний суд в порядку ст.. 294,296 ЦПК України.

Рішення надруковане суддею в нарадчій кімнаті.

Головуючий суддя Кузнецова Л.М.

В даній справі дотримано принцип гласності (справа розглядається у відкритому судовому засіданні за заявою ОСОБА_1 про визнання громадянина (ОСОБА_2) безвісно відсутнім). Джанкойській міськрайонний суд Автономної Республіки Крим розглядав справу у відкритому судовому засіданні згідно ч.1 ст. 6 ЦПК. ОСОБА_1 предявила особисті папери згідно ч.4 ст.6 ЦПК Рішення оголошено прилюдно згідно ч.9 ст.6 ЦПК.