Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_sist_analiz_soz_ek_pr.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
344.06 Кб
Скачать

Зпр в умовах невизначеності

П1

П2

П3

Середн.

виграшу

Лапласа

Вальда

Севіджа

Гурвіца

x1

40

60

80

x2

45

50

55

x3

20

50

100

Приклади інших практичних завдань можна знайти в підручнику для самостійного вивчення дисципліни [1].

Контроль за виконанням завдань для самостійного опрацювання

При контролі виконання завдань для самостійного опрацювання оцінці підлягає самостійне опрацювання окремих питань та виконання самостійної індивідуальної роботи. Протягом семестру виконується 4 обов'язкових самостійних індивідуальних роботи, які оцінюються до 2,5 балів (разом до 10 балів ).

Порядок оцінювання самостійних індивідуальних робіт наступний:

  • якщо виконана самостійна індивідуальна робота грамотно і акуратно оформлена, під час захисту самостійної індивідуальної роботи студент дає вірні відповіді на запитання, демонструє знання підручників, посібників, викладає в логічній послідовності теоретичний матеріал – 2,5 бали;

  • якщо виконана самостійна індивідуальна робота грамотно і акуратно оформлена, під час захисту самостійної індивідуальної роботи студент дає вірні відповіді на запитання, демонструє знання підручників, посібників але ним допущені незначні помилки у формуванні термінів, категорій, розрахунків – 0,25 – 2,25 балів;

  • якщо самостійна індивідуальна робота не виконана або виконана самостійна індивідуальна робота не оформлена відповідним чином або студент дає невірні відповіді на запитання, демонструє незнання підручників, посібників, допускає помилки у формуванні термінів, категорій, розрахунків – 0 балів.

У продовж семестру, здійснюється оцінювання виконання студентом завдань на самостійне опрацювання, які обираються ним довільно. До таких завдань відносяться:

  1. написання реферату (есе) за заданою тематикою з наступним обговоренням (захистом) матеріалів реферату (есе) під час ІКР;

  2. пошук (підбір) та огляд літературних джерел за заданою проблематикою з наступним розглядом підготовлених матеріалів під час аудиторних занять або ІКР;

  3. участь у наукових студентських конференціях і семінарах, олімпіадах з наступним обговоренням доповідь на наукових студентських конференціях і семінарах.

Кожне з завдань в залежності від складності теми оцінюється у 2,5 або 5 балів. Студенту дозволяється обрати лише одне завдання з теми на свій власний розсуд.

Зокрема порядок оцінювання рефератів такий:

  • якщо виконаний реферат грамотно і акуратно оформлений та був поданий з відповідною доповіддю в аудиторії – максимальна кількість балів (2,5 або 5);

  • якщо виконаний реферат грамотно і акуратно оформлений та був поданий без відповідної доповіді в аудиторії – 1,25 або 2,5 балів;

  • якщо виконаний реферат не оформлений відповідним чином але був поданий з відповідною доповіддю в аудиторії – 1,25 або 2,5 балів;

  • якщо реферат не виконано або виконаний реферат не оформлений відповідним чином і не доповідався в аудиторії – 0 балів.

Порядок підсумкового оцінювання знань

Підсумкове оцінювання знань здійснюється на основі оцінювання поточної успішності студентів у формі заліку за шкалою від 0 до 100 балів включно.

Залік на денній та вечірній формах навчання бакалаврського рівня підготовки оформлюється під час останнього семінарського (практичного, лабораторного) заняття у семестрі, на заочній формі навчання – за розкладом сесії.

Підсумкова оцінка записується у залікову відомість.

Якщо за результатами поточного контролю студент набрав менше 60 балів, він отримує оцінку "не зараховано" з даної дисципліни.

У разі невиконання окремих завдань поточного контролю з об’єктивних причин, студенти мають право, за дозволом декана, виконати їх до останнього семінарського (практичного, лабораторного) заняття. Час та порядок складання визначає викладач.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за виконання завдань поточного контролю знань. До відомості обліку поточної і підсумкової успішності заносяться сумарні результати в балах поточного контролю з подальшим переведенням у 2-бальну систему.

При цьому рівень знань оцінюється наступним чином:

1. "Зараховано" – від 60 до 100 балів;

2. "Не зараховано" – від 0 до 59 балів.

Підсумкова оцінка формується шляхом складання набраних балів та переведенням отриманого результату до 2-ох бальної системи та шкали за системою ECTS (European Credit Transfer System) за схемою:

Загальна кількість балів

Оцінка за 4-ри бальною системою

Оцінка за шкалою ECTS

90-100

зараховано

A

80-89

зараховано

B

70-79

C

66-69

зараховано

D

60-65

E

21-59

не зараховано – з можливістю повторного складання

FX

0-20

не зараховано – з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

F

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]