Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_sist_analiz_soz_ek_pr.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
344.06 Кб
Скачать

Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань з дисципліни

Порядок поточного оцінювання знань

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проектування та створення прикладних програм.

Оцінювання знань студентів проводиться у трьох напрямах:

1. Контроль систематичності та активності роботи на практичних заняттях.

2. Контроль виконання завдань для самостійного опрацювання.

3. Контроль виконання завдань модульних контрольних робіт.

Контроль систематичності та активності роботи

При контролі систематичності та активності роботи студентів оцінці підлягає, активність та рівень знань при виконанні завдань на практичних заняттях; результати виконання і захисту робіт, експрес-контроль.

На кожному практичному занятті студенти виконують контрольну роботу (експрес-контроль) – п’ять контрольних робіт по одному запитанню у кожній. Відповіді на запитання оцінюються у 0 – 2,5 балів.

2,5 бали - студент дає теоретично вірну відповідь на запитання; вкладається у відведений час; грамотно і акуратно оформляє завдання.

0,25–2,25 бали – студент дає достатньо вірну відповідь на запитання, але ним допущені помилки у формулюванні термінів, розрахунків; не вкладається у відведений час.

0 балів - студент дає неправильну відповідь, допускає грубі помилки.

Контроль за виконанням практичних робіт

Протягом семестру студенти повинні виконати вісім практичних робіт.

Під час захисту практичної роботи рівень знань оцінюється у 0 – 5.

Порядок оцінювання наступний:

  • Якщо робота виконана грамотно і акуратно оформлена, під час захисту роботи студент дає вірні відповіді на запитання, демонструє знання підручників, посібників, викладає в логічній послідовності теоретичний матеріал – 5 балів;

  • якщо робота не виконана або виконана робота не оформлена відповідним чином або студент дає невірні відповіді на запитання, демонструє незнання підручників, посібників, допускає помилки у формуванні термінів, категорій, розрахунків – 0 балів.

  • якщо виконана лабораторна робота грамотно і акуратно оформлена, під час захисту лабораторної роботи студент дає вірні відповіді на запитання, демонструє знання підручників, посібників але ним допущені помилки у формуванні термінів, категорій, розрахунків – 0,25 – 5 балів;

Контроль систематичності та активності роботи у семестрі:

  • лабораторні роботи – 40 балів;

  • експрес-контроль - 20 балів;

  • разом - 60 балів.

Контроль за виконанням модульних завдань

При виконанні завдань модульних контрольних робіт оцінюванню підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування матеріалу дисципліни.

Протягом семестру проводиться дві модульні контрольні роботи щодо перевірки рівня засвоєння знань студентами.

Модульні контрольні завдання містять теоретичні питання і задачі системного аналізу. Контрольні завдання складені з урахуванням вимоги однакової складності для всіх студентів.

Модульний контроль містить 5 завдань. Відповідь на кожне питання модульного контролю оцінюється у 2 бали, 1 або 0 балів. Загальна сума балів складає 10 балів.

Типові завдання модульного контролю:

  1. Побудуйте дерево цілей та проаналізуйте наявні можливості для вирішення декількох проблем, які вам доводилося вирішувати на практиці.

  2. 2. Цільова функція споживання для двох товарів має вигляд: , а вектор цін має вигляд Р (6,9); величину доходу позначимо через Z. Побудувати аналітичні функції попиту на товари від доходу .

  3. 3. Виберіть вірну відповідь (одну чи декілька)

  4. Якщо при розв’язанні стохастичних ЗПР ми не володіємо апріорною інформацією щодо можливих станів природи та є підстави вважати їх рівно ймовірними, то є сенс обирати стратегію, що забезпечить виграш:

а) ;

б) ;

в) ;

г) ;

д) ;

е) нема вірної відповіді.

  1. Інвестиційна компанія має три альтернативні стратегії щодо вкладання коштів: x1 – будівництво житла, x2 - вкладання коштів у безризикові цінні папери та дорогоцінні метали, x3 – інвестиції у промисловість. Будемо розглядати три можливі стани природи (в нашому випадку це стан економічної кон'юнктури): П1 – стан економічної кон'юнктури погіршиться, П2 – стан економічної кон'юнктури не зазнає суттєвих змін, П3 – стан економічної кон’юнктури поліпшиться. Матриця виграшів та значення критеріїв наведена в таблиці. Обрати оптимальний інвестиційний план згідно з критеріями.

Таблиця

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]