Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
21-25, prak 5.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать
  1. Види і форми контролю якості навчального процесу.

3алежно вiд дидактичної мети використовують piзнi види контролю за навчанням: попереднiй, побiжний, повторний, те­матичний, перiодичний, пiдсумковий, комплексний.

Попередній контроль має дiагностичний характер. Напере­доднi вивчення певної теми, засвоєння якої має ґрунтуватися на ранiше вивченому матерiалi, учитель має з'ясувати рiвень розумiння опорних знань, актуалiзувати їх, аби успiшно руха­тися вперед.

Побiжний контроль передбачає перевiрку якостi засвоєння знань у процесi вивчення конкретних тем.

Повторний контроль спрямований на створення умов для формування умінь i навичок. При цьому треба виходити з по­зиції, яку визначив ще К.Д. Ушинський: хорошi дидактики те й роблять, що без кiнця повторюють i кожен раз додають щось нове. Повторна перевірка якнайкраще сприяє переведенню знань з короткотермінової до довготривалої пам'ятi.

Тематuчний контроль пов'язаний iз перевiркою рiвня знань, умінь та навичок учнiв у межах певного роздiлу чи великої теми конкретної навчальної дисциплiни.

Перiодичний контроль має на меті встановити, яким обся­гам знань володiють учнi з тих або iнших проблем, орієнтую­чись на вимоги програм.

Пiдсумковий контроль має на меті з'ясувати рiвень засвоєн­ня учнями навчального матерiалу в кiнцi навчального року або по завершенню вивчення навчальної дисциплiни він прово­диться у формi залiкiв, екзаменiв.

Комnлексний контроль передбачає перевiрку рiвня засвоєн­ня знань, умiнь та навичок з кiлькох сумiжних дисциплiн, щозабезпечують комплексний пiдхiд до формування свiтогляду учнiв.

  1. Розробити фрагмент заняття «Актуалізація опорних знань студентів» (тему вказує викладач).

Актуалізація опорних знань студентів.

Давайте пригадаємо основні моменти вивченого матеріалу. Для цього дайте, будь-ласка, відповіді на запитання:

а) Що необхідно розуміти під процесом армування?

(під процесом армування слідує розуміти актуальність технологічних операцій з установки та фіксації в проектному положенні арматурних виробів і закладних деталей у формі).

б) Назвіть основні різновиди арматурного каркасу?

(основними різновидами арматурного каркасу являються: об’ємний каркас, каркас арматурний плоский, каркас арматурний просторовий).

в) Що таке фіксатор?

(фіксатор – це прилад для багаторазового використання, яке забезпечує проектне положення арматурних виробів у формі).

г) Поясніть термін „захисний шар бетону”?

(захисний шар бетону – це шар бетону в залізобетонному виробі до арматури або шар антикорозійного покриття на арматурному виробі та закладному елементі).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]