Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПДП_практ + .doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
2.23 Mб
Скачать

Приблизний перелік тем есе.

Есе являє собою коротку (не більше 4000 знаків, приблизно 2 сторінки) письмову роботу, яку готують студенти в процесі вивчення курсу і в якій представлені роздуми щодо поставленої проблеми або заданої теми, пропозиції про можливі підходи до вирішення даної проблеми. Підготовка есе дозволяє осмислити вказану проблему, підготовити її для послідуючого обговорення в аудиторії.

1. В чому ви бачите складності розвитку внутріфірмового планування в ринкових умовах? Запропонуйте, що можна зробити для їх подолання.

2. Дайте опис рівнів планування в компанії. Розкрийте зміст задач кожного рівня. Вкажіть, хто саме, на ваш погляд, повинен займатися цими задачами.

3. В чому, на ваш погляд, заключаються проблеми комунікацій в області внутріфірмового планування? Запропонуйте програму розвитку комунікацій в компанії (етапи, заходи).

4. Які конфлікти інтересів можливі між плановими службами та іншими функціональними службами компанії? Запропонуйте можливі підходи до їх вирішення.

5. Запропонуйте класифікацію внутріфірмових планів крупної компанії, розкрийте сутність кожного плану. Які проблеми виникають при розробці і погодженні цих планів?

6. Запропонуйте підходи до оцінки ступеню розвитку внутріфірмового планування в компанії (сплануйте програму управлінського аудиту в області планування).

7. Чи всім українським компанія потрібні стратегічні плани? Обґрунтуйте свою відповідь.

8. В чому, на ваш погляд, заключаються складності організації стратегічного планування в українських компаніях?

9. Як, на ваш погляд, на практиці, здійснити взаємозв’язок стратегічного і тактичного планування?

10. Опишіть своє бачення функцій менеджера по плануванню товарного асортименту. З якими труднощами він зіштовхується?

11. Яка маркетингова інформація використовується в процесі стратегічного планування? Запропонуйте форми її надання і способи передачі менеджерам компанії (способи комунікації)

12. Чому, на ваш погляд, українські підприємства не розробляють план маркетингу? Запропонуйте програму переходу компанії до розробки маркетингового плану (етапи, заходи).

13. Маркетинговий план є частиною корпоративного плану компанії. Опишіть взаємозв’язок плану маркетингу з іншими планами компанії : яка інформація потрібна на «вході» плану маркетингу, які «виходи» маркетингового плану використовуються в інших планах компанії, які дані узгоджуються із ним?

14. Для чого компанії потрібен бізнес-план? Опишіть основні ситуації, в яких не обхідне складання бізнес-плану. Чи є різниця у вимогах до бізнес-плану в таких ситуаціях?

15. Порівняйте формат бізнес-плану з іншими планами компанії (корпоративний план, план маркетингу, фінансовий план).

16. Які, на ваш погляд, методи прогнозування продажів необхідно використовувати українським компаніям? обґрунтуйте свою відповідь, звернувши увагу на суб’єктивні і об’єктивні труднощі використання кожного із методів.

17. В чому ви бачите проблеми фінансового планування (бюджетування) в українських компаніях? Запропонуйте програму (етапи, заходи) розвитку бюджетування.

18. До якого рівня і типу планів відноситься фінансове планування (бюжетування). Обґрунтуйте свою відповідь.

19. Які типи моделей можуть бути використані при моделюванні виробничою програми компанії? В чому, на ваш погляд, заклечаються труднощі використання модельного апарату у внутріфірмовому плануванні? Як можна побороти ці труднощі?

20. Чому, на ваш погляд, в українських компаніях відсутні інформаційні системи підтримки внутрішньо фірмового планування? Запропонуйте програму створення такої системи (етапи, заходи).

21. Які портфельні матриці ви б порадили використовувати у внутрішньофірмовому плануванні на українських підприємствах і для вирішення яких задач? Обґрунтуйте свою відповідь.

22. В чому ви бачите складності реорганізації системи внутрішньофірмового планування в українських компаніях?

23. Хто, на вашу думку, відповідає за організацію внутрішньофірмового планування в компанії?