Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
137.3 Кб
Скачать

1.2.3 Характеристика фурнітури

Фурнітура призначена для застібання одягу, а також для прикраси. Види фурнітури: ґудзики, крючки, кнопки, пряжки, тасьма - молнія. Ґудзики бувають наступних типів: по елементах кріплення - з отворами, з вушком; за матеріалами - пластмасові, металеві, керамічні, комбіновані; по способу виробництва - литі, пресовані, механічно оброблені, штамповані, збірні; по обробці - без захисно-декоративного покриття, із захисно-декоративним покриттям, тиснуті фольгою.

Для дитячого одягу, ґудзики випускають різноманітної форми й обробки: плоскі (круглі, овальні, трьох- і чотирикутні; з різною обробкою лицьової сторони - гладкі, опуклі або з рельєфним малюнком – у формі різноманітних тварин, рослин,транспорту), й ін. Для одягу ґудзики підбираються по кольору з одягом, розміру петлі й формі залежно від моделі.

У запропонованій моделі застосовуються круглі, пластмасові ґудзики з чотирма крізними отворами, білого кольору. Діаметр ґудзиків 12 мм, розмір отвору 2,0 мм.[2]

У даному підрозділі було здійснено аналіз модних тенденцій для асортименту сукні зимової для дівчаток молодшого дошкільного віку. Представлені характеристики матеріалів верху, скріплюючих матеріалів і фурнітури.

Розділ 2 формування вимог до виробу та матеріалів

2.1 Формування вимог до швейного виробу

Технічний опис виробу

- Вид виробу - швейний виріб.

- Найменування виробу – дитяча сукня.

- Призначення – повсякденна, зимова.

- Комплектність - однокомплектне.

- Основні і допоміжні функції виробу: захист організму дитини від переохолодження, збереження здоров'я дитини.

- Стать -дитина молодшого дошкільного віку, жіноча

- Вік споживача – 3-6 років.

- Тип статури споживача - стандартна фігура.

- Рекомендуємі розміри –роста виробу 80-50-53,104-57-60,116-61-64.

- Умови експлуатації:

Сезон носки виробу – жовтень-квітень.

Середня температура повітря - 20°С.

Середня відносна вологість повітря – 65 +-2%.

- Тривалість експлуатації - 3-4 години на добу, 1-2 рази на неділю.

- Вимоги до матеріалу:

Варіанти сировинного складу: Вб 100%.

Межі по поверхневій щільності Мs = 170-220 г/м2 .

- Час фізичного зносу: 1-1,5 року.

- Час морального зносу: 1-2 роки.

- Категорія якості виробу: конкурентноздатний виріб.

2.2 Формування вимого до до матеріалу верху виробу

Для виготовлення дитячого одягу, необхідно дотримуватися всіх вимог, які стосуються виробу.

Навколо тіла дитини створюється певний мікроклімат завдяки одягу, який забезпечує умови для підтримки теплового балансу і постійної температури, що необхідні для дитині, збереження її здоров’я . Дитячий одяг має відповідати вимогам, що ставлять до нього споживачі і виробництво. Тому різноманітність цих вимог оцінюють двома групами показників – споживчими і виробничими чи техніко-економічними показниками якості.

Так як наш виріб призначений для дівчинки дошкільго віку ми маємо враховувати всі необхідні вимоги за ранговою значимістю для проєктування виробу .

Найпершою вимогою ми маємо виділити експлуатаційну, що поділяється на гігієнічні та зносостійкості. Враховуючи вік споживача , гігієнічні вимоги є найбільш важливими. Адже шкіра дитини дуже ніжна і потребує достатньої уваги, конденсійна вологість має бути не нижче 7%, для вентиляції підодежного простору показник повітряпроникливості має бути більше ніж 135 /( ), для видалення зайвої вологи : вологовіддачею та вологопоглинальністю. Також у тканини проектовано вироба має бути гарна теплопровідність, адже враховується сезон носки.

Матеріали для нашого виробу мають витримувати чисельні прання і мати стійкість до стирання.[6]

Зносостійкість дитячої сукні обумовлена міцністю швів , що зависить від правильного вибору швейних ниток та частоти строчки.

Для забезпечення красивого зовнішнього вигляду вироба до нього висуваються естетичні вимоги. Тканини повинні вироблятися відбіленими , гладкофарбованими, печатними. По стійкості зафарбованості тканини повинні відноситися до міцних та особливо міцних. Важливою вимогою до зовнішнього вигляду виробу є чистота їх поверхні ,що характеризуєть відсутністю пороків пряжі.

Для задоволення економічних вимог матеріали що використовуватимусь мають бути відносно недорогими при раціональній ширині.

Для легкості конструювання , зручності розкрію та пошиттю тканини мають бути з низькою осипальністю, прорубальністю та роздвижністю ниток в швах.

Техніко-економічні показники якості одягу визначають міру технічної досконалості конструкції, методів проетування і технології одягу з врахуванням витрат на його виготовлення і вжиток. До цих показників відносяться:

- показники стандартизації і уніфікації конструкції, що визначають міру конструктивної і технологічної спадкоємності проектованої конструкції одягу.

- показники технологічності, що визначають ступінь прогресивності конструкції і технології, міра механізації і автоматизації, трудомісткість і матеріаломісткість виробу.

- показники економічності, характеризують витрати на проектування, технологічну підготовку, розкрій і виготовлення одягу.

Ці показники зв'язують між собою споживчі і технічні (виробничі) показники і відображають економічну ефективність витрат на розробку, виготовлення і експлуатацію продукції.[10]