Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФПГ ММ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
59.9 Кб
Скачать

Умови реорганізації і ліквідації фпг

Реорганізація ФПГ, як правило, пов'язана з виходом із її складу головного підприємства або одного із учасників. Реорганізацію ПФГ КМУ може здійснювати у таких випадках:

• припинення виконання Державної програми, з метою реалізації якої була створена ФПГ;

• у зв'язку з неефективною реалізацією ПФГ відповідних Державних програм

• у зв'язку з закінченням затвердженого терміну її діяльності;

• за ініціативою учасників.

Функціонування ФПГ в Україні виявляє комплекс проблем корпоративного управління, а саме:

  • вибір типу промислово-фінансового об'єднання;

  • вирішення конфлікту інтересів учасників;

  • вибір схем управління реальними власниками;

  • позбавлення синдрому "маленької людини".

Висновки

Основними рисами сучасних промислово-фінансових груп (ФПГ) є тенденції до взаємопроникнення й синтезу різноманітних видів технологій та виробництва. При цьому характерні висока мобільність і взаємопроникнення капіталів усіх учасників цих об'єднань. У них яскраво проявляється високий ступінь диверсифікації їх діяльності. ПФГ істотно розширюють основу для акумуляції капіталу та його мобільності на фондовому ринку і ринку позичкового капіталу, внаслідок чого виробничі підприємства отримують гарантоване джерело фінансових ресурсів за браком капіталу для інвестицій. ПФГ мають можливість значною мірою сприяти стимулюванню капіталовкладень у реальний сектор економіки, що досягається шляхом стабільності в отриманні фінансових ресурсів для інвестиційної діяльності завдяки злиттю виробничого і фінансового сектору в єдину групу.

ПФГ забезпечують дієздатність інвестиційних вкладень у виробничу сферу за рахунок єдності та взаємозв'язку всіх відтворювальних процесів, що дає можливість отримати максимальну віддачу за рахунок чіткої схеми сфер діяльності учасників і упорядкованої схеми грошових потоків між ними.