Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КуРсМет_РФП.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ

СЛУЖБИ УКРАЇНІ

КРИМСЬКА ФІЛІЯ

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

ДЛЯ НАПИСАННЯ

КУРСОВОЇ РОБОТИ

з навчальної дисципліни

«Ринок фінансових послуг»

для підготовки спеціалістів за напрямом

«Економіка і підприємництво»

спеціальності 7.03050801 «Фінанси»

заочної форми навчання

Сімферополь -2011

Методична розробка для виконання курсових робіт з навчальної дисципліни «Ринок фінансових послуг» складена на основі навчального плану основі підготовки спеціаліста і містить рекомендації з вибору і затвердженню теми дослідження, підготовки і проведення роботи, використанню фактичного матеріалу, а також умови до структури и оформлення роботи.

Автор: к.е.н., доцент Кантур С.Ф.

Рецензент: __________________________ Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри ________________, протокол №___ від “__” ___ 20__р.

Завідувач кафедри ______________________

Декан заочного факультету____________________________

Завідувач навчально-методичного відділу _____________________________

ЗМІСТ

I

Загальні стани

3

II

Порядок закріплення курсової роботи за студентами. Технологія вибору і здачі курсової роботи

4

III

Зміст курсової роботи і послідовність її виконання

5

IV

Оформлення курсової роботи

6

V

Захист і оцінка курсових робіт

8

VI

Тематика курсових робіт

9

VII

Література по учбовій дисципліні «Ринок фінансових послуг» для написання курсових робіт

11

Додаток А

16

I. Загальні стани

Методична розробка з дисципліни «Ринок фінансових послуг» складена на основі Освітньо-професійної програми підготовки бакалавра, спеціаліста і магістра напряму 03501 – «Економіка і підприємництво», затвердженої в 2002 році з врахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України згідно Тимчасового положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців затвердженого наказом № 48 від 23.01.04.

Курсові роботи виконуються з метою закріплення, поглиблення і вдосконалення, а також узагальнення знань, отриманих студентами під час навчання, і їх застосування до комплексного рішення конкретного професійного завдання.

  • Тематика курсових робіт повинна відповідати вимогам учбової дисципліни і бути тісно пов'язаної з практичними потребами конкретної професії.

  • Порядок затвердження тематики курсових робіт і їх виконання визначається вищим учбовим закладом.

  • Керівництво курсовими роботами здійснюється, як правило, найбільш кваліфікованими викладачами.

  • Захист курсових робіт проводиться комісією у складі двох-трьох викладачів кафедри за участю керівника курсової роботи.

  • Результати захисту курсової роботи оцінюються після чотирьох бальній шкалі («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»). Курсові роботи зберігаються на кафедрі упродовж одного року, потім списуються в установленому порядку.

Справжня Методична розробка містить вимоги, які обов'язкові для виконання студентами, і рекомендації, реалізація яких доцільна для підвищення якості курсових робіт.

Методична розробка призначені для підготовки спеціалістів за напрямом «Економіка і підприємництво» спеціальності 7.03050801 «Фінанси» заочної форми навчання. Методична розробка орієнтують студентів на виконання курсової роботи з нормативної учбової дисципліни «Ринок фінансових послуг». Предметом вивчення дисципліни є специфічна сфера діяльності учасників ринків фінансових послуг з метою надання та споживання певних фінансових послуг. Економічний зміст дисципліни розкривається через систему економічних відносин, що виникають між прямими учасниками ринку фінансових послуг при формуванні попиту і пропозиції на специфічні продукти - фінансові послуги. Механізм реалізації економічних відносин на ринку фінансових послуг безпосередньо пов'язані з процесом купівлі-продажу, розподілу та перерозподілу фінансових активів, які знаходяться у власності економічних суб'єктів національної і світової економіки у рамках системи спеціалізованих фінансових інститутів.

Виконання курсової роботи є одним з найважливіших видів індивідуальної роботи студентів, ефективною формою закріплення теоретичних знань і розвитку творчого мислення студентів. В процесі написання курсової роботи студент також готується до практичної і наукової діяльності, що вимагає уміння користуватися спеціальною літературою, статистичною, оперативною інформацією, нормативною документацією, узагальнювати і аналізувати отримані дані, робити відповідні висновки.