Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ із державного та регіонального управління.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
321.02 Кб
Скачать

3. Охарактеризувати інституційне забезпечення державно-управлінського впливу на досліджуваний об’єкт.

Для цього студенту необхідно:

3.1. Визначити систему суб’єктів державно-управлінського впливу на розвиток досліджуваного об’єкта в розрізі органів державної виконавчої влади різних ієрархічних рівнів та органів місцевого самоврядування.

3.2. Змоделювати систему органів державного та регіонального управління за основними організаційно-правовими рівнями. (Зобразити схематично).

3.3. Визначити та ідентифікувати проблеми державного та регіонального управління досліджуваним об’єктом.

4. Окреслити систему функцій, що реалізуються державними інституціями в процесі управління досліджуваним об’єктом.

Для цього студенту необхідно:

4.1. Побудувати функціональну структуру реалізації органами державної виконавчої влади різних організаційно-правових рівнів функцій державного управління досліджуваним об’єктом. Сформовану функціональну структуру представити у вигляді таблиці 1.

Таблиця 1

Функціональна структура

(зміст функцій державного управління )

Організаційно-правовий рівень державного органу

Назва органу державної виконавчої влади

Зміст функцій, що реалізуються державними органами виконавчої влади

Вищий

Центральний

Місцевий

4.2. Відповідно до функцій і повноважень суб’єктів державного та регіонального управління досліджуваним об’єктом охарактеризувати механізми організації та координації їх діяльності, а також їх взаємодії з громадськими організаціями, бізнес-структурами, територіальними громадами в питаннях управління розвитком досліджуваного об’єкта.

5. Дослідити теоретико-правові та нормативно-інструктивні засади побудови організаційної структури державного управління досліджуваним об’єктом.

Для цього студенту необхідно:

5.1. Систематизувати фактори, що визначають побудову організаційної структури управління.

5.2. Побудувати типи організаційних структур державного управління (лінійні, функціональні, лінійно-функціональні, програмно-цільові, матричні тощо), що характерні для системи державного та регіонального управління досліджуваним об’єктом. (Зобразити їх схематично).

5.3. Вказати основні переваги та недоліки організаційно-функціональної структури державного управління досліджуваним об’єктом.

6. Дослідити сутність і особливості менеджменту органу державної влади, що здійснює безпосереднє управління обраним об’єктом дослідження.

Для цього студенту необхідно:

6.1. Сформулювати місію діяльності органу державної влади.

6.2. На основі аналізу діючого нормативно-правового забезпечення розкрити основні функції та повноваження органу державної влади.

6.3. Побудувати організаційну структуру органу державної влади.

6.4 Розкрити суть та проаналізувати систему субординаційних, реординаційних та координаційних зв’язків органу державної влади в державно-управлінській системі.

7. Підготувати аналітичну записку та розробити проект управлінського рішення, в якому обґрунтувати пропозиції щодо удосконалення механізмів державного та регіонального управління досліджуваним об’єктом.