Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ ІІ Гроші та кредит.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
84.99 Кб
Скачать

комплекснІ практичнІ ІНДИВІДУАЛЬНі ЗАВДАННЯ

ТА мЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇХ ВИКОНАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ

«ГРОШІ І КРЕДИТ»

(Групи МФО – 21, 22, 23)

1. Вимоги до виконання кпіз

вибір номеру КПІЗ здійснюється відповідно до порядкового номеру студента в списку групи. Студенти, які у списку групи мають номери 26 і нижче, вибирають теми КПІЗ починаючи з № 1 (якщо номер по порядку студента 26, то він виконує КПІЗ № 1, 27 – 2, 28 -3, 29 – 4 … і так далі). КПІЗ можна виконувати як у рукописному так і машинописному вигляді. Обсяг КПІЗ від 7 стандартних сторінок друкованого тексту.

При виконанні Завдання 1 зміст статей Закону України викладається у редакції, чинній на дату складання конспекту. Для цього рекомендується скористатися текстом закону, що міститься на офіційному сайті Верховної Ради України.

При виконанні Завдання 2 рекомендується використати статистичні дані, що містяться в Щорічному статистичному збірнику, Бюлетені Національного банку України. Допускається використання аналітичного матеріалу, який міститься в публікаціях, але з обов’язковим посиланням на джерело інформації. У відповіді необхідно дати оціночну таблицю і проілюструвати її у вигляді діаграми або графіку. Зробити детальний аналіз виявлених тенденцій і явищ і прокоментувати як, на Вашу думку, розвиваються ці події в Україні.

При виконанні Завдання 3 рекомендується скористатися глосаріями та словниками, які містяться в посібниках «Гроші і кредит», «Банківські операції» іншими словниками, у тому числі, з Інтернету.

2. Графік виконання та здачі завдання

Комплексне практичне індивідуальне завдання виконується і захищається студентом на протязі семестру. На перевірку КПІЗ повинне бути здане не пізніше 15 тижня семестру . Завдання, які будуть здані після зазначеного терміну на перевірку прийматися не будуть.

3. Перелік комплекснИх практичнИх індивідуальних завдань

ВАРІАНТ 1

1 Викладіть основний зміст статті 31 «Розмір статутного капіталу на момент державної реєстрації юридичної особи, яка має намір здійснювати банківську діяльність» і статті 32 «Порядок формування статутного капіталу банку» Закону України «Про банки і банківську діяльність».

2. Розрахуйте структуру грошової бази та графічно відобразіть зміни її компонентів за останні 5 років. Зробіть відповідний висновок.

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Аваліст. Банкірські доми (контори). Валюта ціни. Ануїтет. Диверсифікація портфеля цінних паперів. Лізинг з повним набором послуг. Міжнародний валютний фонд (МВФ). Небанківські фінансово-кредитні інститути. Активи банківські. Грошово-кредитна політика. Лігатура. Ціна.

ВАРІАНТ 2

1. Викладіть основний зміст статті 4 «Банківська система України» та статті 5 «Економічна незалежність банків» Закону України «Про банки і банківську діяльність»

2. Побудуйте і порівняйте графіки зміни індексів споживчих цін, промислових товарів і безробіття. Зробіть висновок щодо виявлених тенденцій.

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Аваль, Бенефіціар. Валютне застереження. Бони. Дивіденд. Лізингова компанія. Запозичення. Міжнародна валютна ліквідність. Активні операції банків. Демонетизація. Ліквідність банку. Чек.

ВАРІАНТ 3

1. Викладіть основний зміст статті «6. Організаційно-правова форма банку» Закону України «Про банки і банківську діяльність»

2. Проаналізуйте стан платіжного балансу, зовнішнього боргу та офіційних резервів України за останні п’ять років. Зробіть висновок щодо тенденцій, що ви виявили.

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Авізо, Біржова угода. Валютний контракт. Валюта оплати. Дизажіо. Заставна. Зберігання активів. Облікові доми. Акція. Депозити. Ломбард. Швидкість обігу грошей.

ВАРІАНТ 4

1. Викладіть основний зміст статті «7. Державні банки» Закону України «Про банки і банківську діяльність»

2. Проаналізуйте зміни процентних ставок рефінансування НБУ за останні п’ять років. Як ці зміни вплинули на попит на гроші?

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Авіста, Брокер, Валютно-фінансові умови торгівельних угод. Валюта резервна. Дисконт. Ліквідант. Зобов'язання основне. Облікова ставка. Антиінфляційна політика. Депозитні гроші. Монета. Акредитиви.

ВАРІАНТ 5

1. Викладіть основний зміст статті «30. Структура регулятивного капіталу банку» Закону України «Про банки і банківську діяльність».

2. Проаналізуйте та відобразіть графічно зміни в нормативах обов’язкового резервування. Як, виявлені вами тенденції, вплинули на стан грошового ринку?

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Авуари, Банк інвестиційний, Взаємно-ощадні банки. Валюта спадна. Дисконтування. Ліквідат. Інвестиційний портфель. Облікові операції. Базові гроші. Дефляція. Монетаризм. Тратта.

ВАРІАНТ 6

1. Викладіть основний зміст статті «35. Достатність (адекватність) регулятивного капіталу» Закону України «Про банки і банківську діяльність».

2. Проаналізуйте та відобразіть графічно структуру грошового агрегату М3. Як змінювалася ця структура за останні п’ять років.

3. Складіть глосарій з наведених нижче понять: Ажіо, Банк інноваційний, Вексель бланковий. Валюта тверда. Діяльність дилерська. Ліквідність. Індосамент. Операції на відкритому ринку. Банківська система. Дохід банку. Монометалізм.. Трасант.

ВАРІАНТ 7