Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.рекомендації до курсових робіт.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
396.29 Кб
Скачать

Тема 5. Об'єкти комерційної діяльності в ринковому середовищі

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Виконуючи дану роботу, слід визначити об'єкти комер­ційної діяльності та дати їм характеристику. Також потрібно ви­значити, які вимоги пред'являються до них, як оцінюються і ре­гламентуються вимоги до об'єктів комерційної діяльності, яки­ми документами вони описуються.

Потрібно охарактеризувати продукцію виробничого при­значення, товарів широкого вжитку конкретного суб'єкта коме­рційної діяльності, навести конкретні приклади практичного ма­теріалу зі створення об'єктів комерційної діяльності в ринково­му середовищі, зробити аналіз, висновки і внести свої пропози­ції з формування базисного ринку для ефективного функціону­вання суб'єктів комерційної діяльності.

Тема 6. Товар як об'єкт комерційної діяльності

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Виконуючи дану роботу, необхідно звернути увагу на товар як продукт виробничо-економічної діяльності, показати значення товарів у комерційній роботі підприємства та охарактеризувати особливі види об'єктів комерційної діяльності (нерухомість, оренда, результат інтелектуальної праці, послуги, товарний знак), їх відповідність вимогам як об'єкта комерційної діяльності на ринку товарів та послуг. А також слід дати комерційну класифікацію товарів та визначити джерела-носії комерційної інформації про товар, назвати документи, які оцінюють і регламентують вимоги до об'єктів комерційної діяльності, на якісну та споживчу оцінку товарів на ринку, ціноутворюючі фактори і формування ціни на товар. Проаналізувати їх, а також розкрити відповідність асортименту товарів показникам якості. Необхідно також запропонувати шляхи підвищення конкурентоспроможності товарів торговельного підприємства.

Зробити висновки та внести свої пропозиції щодо ролі об'єктів комерційної діяльності в підвищенні ефективності ро­боти торговельного підприємства.

Тема 7. Ринок послуг, особливості його комерційного забезпечення

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Виконуючи дану роботу, слід звернути увагу на роль сфери послуг в економіці України та її особливості. Визначити передумови, особливості формування ринку послуг, розкрити елементи ринку послуг, дати їх класифікацію, охарактеризувати процес організації та комерційну забезпеченість торгівлі послу­гами на сучасному етапі, вказати на методи дослідження попиту на ринку послуг та формування політики, надання і розподілу послуг, а також проаналізувати соціально-економічний ефект впровадження послуг на конкретному підприємстві.

Тема 8. Послуги як фактор забезпечення конкурентоспроможності підприємства

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Виконуючи дану роботу, слід охарактеризувати природу послуг, їх види та характер. Показати організацію і комерційне забезпечення торгівлі послугами, визначити комплекс сервісно­го обслуговування як ефективного засобу конкурентної бороть­би за покупця. Звернути увагу на соціально-економічну ефекти­вність торгівлі послугами. Проаналізувати планування маркети­нгу у сфері послуг на підприємстві, визначити методи конкурен­тного паритету послуг, управління послугами на підприємстві. Вказати на створення сприятливих умов та стимулювання про­дажу послуг, виходячи з програми розвитку сфери послуг на конкретному підприємстві. При виконанні роботи слід викорис­тати нормативно-правову базу підприємства з питання форму­вання послуг для забезпечення конкурентоспроможності під­приємства.