Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
modul.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
51.67 Кб
Скачать

13. Особливості в роботі

Сангвінік: вони швидко засвоюють правила поведінки, уміння ними керуватись, але без систематичних вправ швидко їх втрачають. Завдяки рухливості швидко піддаються впливам, далі в роботі на зауваження реагують спокійно, не опираючись. Зовнішні фактори їх майже не відволікають. Сангвініки беруть активну участь в опануванні нового, навіть якшо воно їм нецікаве.

Холерик: в роботі необхідно: вважати і зважати на їх особливості(бути спокійним, доброзичливим, але вимогливим ставленням формувати стриманість); складно переносять однотипну діяльність, тому вони не можуть виконати роботу на високому рівні; чим довше вони працюють, тим більше вони зроблять помилок, не відчувають ніяких труднощів від неочікуваних поточних запитань чи завдань; в опрацюванні нового можна сміливо покладатись на ініціативу холерика, його активність, якщо зможете заохотить ти зацікавити їх, він швидко схватує інформацію, але швидко її і забуває.

Флегматик: щоб посилити активність їх слід залучати до активної діяльності, давати дорученні, які потребують відповідальності та чесності, тоді він буде почувати себе потрібним в колективі, враховувати що високий темп ставлення запитань збиває з толку таку людину, враховувати що для флегматика немає нічого складнішого як виконувати завдання на відведений час, однак саме вони можуть працювати дуже довго без суттєвих помилок і стомлення, потрібен час для оволодіння інформації, але отримані знання зберігаються в памяті надовго, враховувати, що ситуації, в яких потрібно розподіляти увагу або переключати її з одної діяльності на іншу флегматик переносить дуже складно.

Меланхолік: тут проблема в спілкуванні, але високий рівень організованості, акуратності..так шо придумуйте самі, в конспекіт нема..ну наприклад, треба давать їм тонкі роботи, де треба зосередженість, групові роботи, для розвитку навиків спілкування і т.д.

14. Поняття про характер. Структура характеру.

Характер - сукупність стійких індивідуальних особливостей особистості, створених і проявляються в діяльності і спілкуванні та зумовлюють типові способи сприйняття реальності, типові способи поведінки, а також своєрідні відносини людини до найрізноманітніших аспектів дійсності. Під рисою характеру розуміють ту чи іншу особливість особистості людини, яка систематично виявляється в різних видах його діяльності і по якій можна судити про його можливі вчинки в певних умовах.

Структура характеру

У структурі характеру потрібно виокремлювати зміст і форму. Зміст характеру особистості визначають суспільні умови життя та виховання. Вчинки людини завжди чимось мотивуються, на щось або на когось спрямовуються.

Але за формою наміри, прагнення реалізуються по-різному. Це залежить і від обставин, ситуацій, в яких перебуває людина, і від властивостей її характеру, особливо від темпераменту.

У структурі характеру виокремлюють такі його компоненти:

1. спрямованість 2. Переконання 3. розумові риси 4. Емоції 5. Волю 6. Темперамент 7. Повноту

8. цілісність 9. Визначеність 10. Силу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]