Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тацій, Рогожин, Гончаренко - Історія держави і...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.51 Mб
Скачать

3. Окупаційний режим загарбників

§ 3. Окупаційний режим загарбників

9г- кладовою агресії нацистської Німеччини та її сателітів став злочинний окупаційний режим установлений на за­гарбаній території України, у процесі здійснення якого окупантами систематично порушувалися діючи норми міжнародного права. Доктрина «тотальної війни» націлена на світове панування ґрунтувалася на здійсненні окупа­ного режиму, що передбачав знищення державності, масовий ге­ноцид, економічне пограбування та ін. Варварські методи здійснен­ня режиму зводилися в ранг «юридично обгрунтованої акції». У вій­ні проти Радянського Союзу нацисти ставили дві головні мети: політичну й економічну. Політична мета передбачала знищення ко­муністичної ідеології, радянської влади, позбавлення народів будь-якої форми державної організації. Основні принципи «нової східної територіальної політики» відображені в плані «Ост», який передба­чав протягом кількох десятиріч виселити і здебільшого знищити майже 31 млн населення, у тому числі 65 % українців, залишки на­селення передбачалося онімечити. Такі ж загарбницькі цілі мали лідери Румунії та Угорщини. Війна для «третього рейху» була гра-ницьким заходом колосального масштабу. При цьому пограбу­ванню України відводилось значне місце. Головною економічною метою було перетворення східних територій в аграрно-сировинний додаток, джерело дешевої робочої (рабської) сили. Основні поло­ження стосовно економічної політики на окупованих землях були сформульовані в плані «Ольденбург» та деталізовані в так званні •Зеленій папці Герінга», «Коричневій папці» та численних інструк­ціях, наказах, розпорядженнях, що з'являлися вже безпосередньо під час війни1.

Серед злочинних за змістом документів, якими керувалася окупаційна влада, необхідно назвати такі: «Про військову підсуд­ність у районі «Барбароса» і про особливі повноваження військ», «Про поведінку військ на Сході», «12 заповідей поведінки німців на Сході та їх поводження з росіянами», «Про комуністичний повстан­ський рух в окупованих областях», «Про особливе поводження з радянськими військовополоненими», «Про поводження з цивільним населенням і з полоненими противника» та ін.

1 Городиський 3 Українська Національна Раде. С. 104—107; Історія застерігає тро­фейні документи — к, 1986 — с. 231—233.

336

- Рекотов П. В Піиі-цько-фашистський окупаційний режим ■ Україні 1941—1944 рр іісторико-ираиовий аспект): Автореферат канд. юрид. наук. — X. 1997. — С. 11.

337

!ММ

Розділ 4, Держава і право України я роки Великої Вітчизняної війни

О купована німецькими військами територія України була роз­ділена на дві частини: зону цивільного і зону військового управління. Перила в політико-адміністративному відношенні підпорядкову­валась імперському міністерству в справах окупованих східних об­ластей, яке офіційно почало діяти 17 липня 1941 р. на чолі з А. Розен-бергом. Друга, підлягала Головному командуванню сухопутних військ — вермахту (ОКВ).

1 серпня 1941 р. на західноукраїнських землях створюється «дистрикт Галичина» із центром у Львові як п'ятий дистрикт поль­ського Генерального губернаторства Рейху. В адміністративно-те­риторіальному відношенні він поділявся на окружні староства, які у свою чергу поділялися на «бецирки» та «ландгемайнди». Існували ще так звані «виділені міста».

За попередньою домовленістю з Гітлером частина україн­ських земель передавалася румунській адміністрації. Для управ­ління ними створювалися три губернаторства: «Бессарабія» (до якого ввійшла територія Ізмаїльської області УРСР), «Буковина» (територія Чернівецької області) і «Трансністрія» (територія Одесь­кої, південна частина Вінницької і західні райони Миколаївської областей). Губернаторства поділялись на повіти, волості, та сільські громади.

20 серпня 1941 р. декретом фюрера був утворений рейхско-місаріат «Україна»1. Він складався з шести генеральних округів. Формально Крим входив до складу округу «Таврія», проте тут іс­нувало спільне управління. Разом з цивільними окупаційними орга­нами діяли органи зони військової адміністрації. Генеральні округи поділялись на округи, райони.

Таким чином, в окупованій Україні запроваджувався новий територіальний і адміністративний поділ і, навмисно, порушува­лась її територіальна цілісніть.

У зоні військового управління виконавча влада знаходилася в руках військового командування, комендатур. Під їх керівництвом утворювались і діяли місцеві цивільні органи управління до роботи в яких, залучалися представники місцевого населення

У галузі приватного права тимчасово продовжували діяти окремі норми радянського законодавства, які поступово замінялися відповідними актами окупаційних властей. Єдиних положень з кри­мінального права та судочинства також не було. Застосовувалося позасудове покарання. Лише влітку 1943 р. була зроблена спроба

1 Хрестоматія а історії держави і права України. — Т. 2. — С. 409410. 338

3. Окупаційний режим загарбників

с творення судових органів, але вирішити цю проблему не вдалося у зв'язку з наступом Червоної армії.

У Східній Галичині адміністративний апарат створювався за німецьким зразком з розгалуженою мережою адміністративних ор­ганів. Війтами, бургомістрами, і сільськими старостами признача­лися переважно українці. Апарат місцевих органів теж складався з українців. У розпорядженні генерал-губернатора Г. Франка від 1 серпня 1941 р. що стосувалося організації адміністрації, наголо­шувалося; «чинні до цього закони і права втрачають свою силу, оскільки вони суперечать адміністрації німецького уряду»1. Нато­мість вводились нові, які вже діяли в генерал-губернаторстві та які з'являлись під час війни. Для боротьби з противниками режиму створювались «наглі суди», або «спеціальні суди» із представників «порядкової поліції» та гестапо. В інших випадках мало діяти для німців німецьке судочинство, стосовно ненімців відновлювалося су­дочинство та законодавство яке діяло до 31 серпня 1939 р.

На відміну від Бессарабії та Північної Буковини, «Трансніст­рія» формально до складу Румунії не входила. Відповідності до уго­ди від ЗО серпня 1941 р. Румунія отримала лише німецький мандат на здійснення тимчасової «адміністрації» і економічної експлуатації території між Дністром і Бугом. Адміністрація міст і волостей скла­далася здебільшого з румунів, як військових, так і цивільних. В се­лах і містечках на посади старост призначалися і представники місцевого населення.

Необхідність створення нової системи управління на Східних землях була визначена Гітлером на нараді в ставці ОКВ 6 липня 1941 р.: «Тепер перед нами стоїть завдання розрізати територію цього величезного пирога так, як це нам потрібно, з тим щоб зуміти: по-перше, як панувати над нею, по-друге, управляти нею, по-тре­тє, експлуатувати її»2. Апарати «східного» міністерства і підлеглого йому рейхскомісаріату України повністю відповідали цим завдан-нч

На відміну від загального управління, поліцейська влада в рейхскомісаріаті зосереджувалась в руках рейхсфюрера СС і на­чальника поліції Німеччини Г. Гімлера. Очолив рейхскомісаріат завзятий нацист Е. Кох з штаб-квартирою у м. Рівне. Весь персонал адміністрації, окрім нижчих посад, був німецьким. Структура ад­міністративного апарату була досить громіздкою, але мала чітко

Н шецько-фашистськиА окупаційний режим на Україні. Збірник документів і мате­ріалів — К. 1963 — С 26

: Преступиьіе цели — преступиьіе средства. Документи об оккупационной политике фішистской Германии на территории СССР (1941—1944 гг). — М, 1968 — С. 20

3-НІ1

і 4. Держава і право України в роки Великої Вітчизняної війни

3. Окупаційний режим мтрбників

визначене завдання — встановлення «порядку», який мав відпо­відати цілям агресора.

Окрім німецької адміністрації, в межах колишнього адмініст­ративного поділу» створювались органи місцевого управління в ра­йонах, містах, селах з числа місцевого населення, лояльного до оку­паційної влади. Органи місцевого управління діяли за умов повної підконтрольної і залежності від німецької окупаційної адміністра­ції Це виявлялось як у порядку призначення та заміщення посад, так і в тому, чим вони керувалися в своїй діяльності. Адже на бага­тьох наказах і розпорядженнях місцевих властей зазначалось: • підстава ваказ німецького командування»

Система судових органів створювалася відповідно до постано­ви рейхсміністра А. Розенберга від 4 серпня 1941 р.1 У своїй діяль­ності суди опиралися на німецько законодавство та нормативні акти окупаційної влади. Нижчі судові ланки (шліхтери) своє рішен­ня виносили «на власний розсуд». Вся судова система та судочинс­тво відповідали цілям окупаційної політики і мали репресивний ха­рактер. Тим більше, що значка частина вироків та рішень виноси­лась адміністративними та військовими органами в позасудовому порядку.

На всій окупованій території України особливі функції покла­далися на військово-поліцейські органи. Влада військових у всіх сферах діяльності була практично безмежною, що неодноразово підкреслювалось у відповідних наказах та інструкціях

З порушенням міжнародного права, починаючи з кінця 1942 р., окупанти інколи насильно чи обманом почали активно формувати з числа місцевого населення військові підрозділи для використання їх на фронтах, охорони тилу. Причини, які змусили місцевих жите­лів одягнути мундири чужинця були неоднаковими. Одні воювали на боці Німеччини з політичних міркувань (неприйняття більшови­зму, радянської влади), інші — з безвиході (полон, страх перед ста­лінськими репресіями). Можна вважати правомірним поділ усіх формувань, які воювали в складі німецьких частин на дві групи. перша — військові угрупування, що виникли на базі політичних концепцій, друга — охоронно-вартові, допоміжні, поліцейські під­розділи.

До першої групи слід віднести дивізію СС «Галичина», яка по­чала формуватися в квітні 1943 р. на території Східної Галичини — частині Генерального губернаторства Рейху спочатку на добровіль­них засадах, а згодом, — примусовою мобілізацією. Командування

1 Німгиько-фаншстський окупаційний р«-жим на Україні Збірник документів і мате­ріалів — К. 1963 — С, 27.

дивізією здійснювали німецькі офіцери. Напередодні свого розгро­му під м. Броди дивізія нараховувала понад 15 тис. осіб. До першої групи також належали Український Легіон, УВВ, РОА.

До другої групи відносяться поліцейські формування створені з місцевих жителів і підпорядковані апарату рейхсфюрера СС і на­чальника поліції Гімлера. Поліція в усіх адміністративних районах мала незначні організаційні відмінності. Так, у Генерал-губернатор­стві питаннями охорони громадського порядку відала «Допоміжна українська поліція», в Рейхскомісаріаті — «Допоміжна українська поліція на службі німецького вермахту» На Волині додатково утво­рювались охоронні батальйони (шуцманшафти). В інших районах створювались, здебільшого з військовополонених, команди «гільфе-вілліте» для виконання допоміжних функцій, охоронні сотні, курені та ін.1

З перших днів війни увесь механізм окупаційної влади розпо­чав діяти шляхом насильства, сваволі, грабунку, масового знищен­ня населення. Загарбники не тільки мали «право», але й були зобо­в'язані відповідними наказами, директивами, інструкціями, вияв­ляти граничну жорстокість2.

Серед перших злодіянь фашистів в Україні — масова (одно­часно десятки тисяч мирних громадян!) страта мирних громадян у Києві, розпочата наприкінці вересня 1941 р. Окупантами вводи. система заручництва Під час відступу загарбників з території України була застосована тактика «спаленої землі», «тотальної» евакуації. В наказі Гімлера від 7 вересня 1943 р. вимагалося не за­лишати «жодної людини ■

Складною частиною діяльності окупаційного апарату було введення примусової праці в двох напрямках: вивезення населення на роботи до Німеччини та насильницьке залучення до робіт безпо­середньо в окупаційних зонах у формі трудової повинності.

Основним змістом економічної політики був широкомасштаб­ний грабіж, який здебільшого мав організований характер. Земля, її надра, промисловість і сільське господарство, культурні і наукові пості, всі багатства проголошувались власністю «великогерман-ського рейху».

. омський / Т, Лисенко О. Є. Звитяга і жертовність Українці на фронтах другої

світової війни. — К, 1996. — С. 445—459. * ССоршік сообщипей Чреавьі'іайной государствештії коммсекм о злолеяниях немец-

во-фашистських захватчиков — М, 1946. — С 7 'Самершенно секретно! Только для коминдования' Стратеги* фашистской Герма-

кмм в мине против СССР. Документи к мвтериальї — М, 1967 — С. 528.

341

Розділ 4 Держава і право України я роки Велико» Вітчизняної війни

Окупаційний механізм в Україні включав понад 180 великих стаціонарних таборів для військовополонених, в яких, всупереч нормам міжнародного права, здійснювалось масове знищення лю­дей.

Внаслідок злочинного діяння окупаційного режиму за період тимчасової окупації території України у 1941—1944 рр. загинуло від насильств, голоду, хвороб близько 6 млн осіб, було вивезено до Німеччини 2,4 млн чоловік. Загальна сума матеріальних збитків, які понесла Україна в результаті окупації, становить близько трильйо­на карбованців у довоєнних цінах.

4. Рух опору проти іагарбникія