Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гоовая курсовая по аналізу.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
824.32 Кб
Скачать

Висновки

Виконавши аналіз фінансових результатів станції Кременчук можна зробити висновок , що основним джерелом формування прибутку на даному підприємстві – прибуток від надання своїх послуг. Він є кінцевим результатом діяльності підприємства.

Найважливішими умовами зростання прибутку від реалізації продукції є збільшення їх обсягу, забезпечення ритмічності виробництва, зниження її собівартості , підвищення її якості та конкурентноздатності.

Постійна економія робочого часу як об’єктивний процес в розвитку загального виробництва являє собою природу виникнення резервів. Це головне джерело резервів в розвинутому суспільстві, яке проводить розширене відтворення на інтенсивній основі. З розвитком НТП з’являються все нові і нові можливості зростання продуктивності праці, економічного використання сировини, матеріалів та інших ресурсів, тобто джерела резерві нескінчаємі, а це означає, що у підприємства є багато шляхів для підвищення своїх доходів за рахунок їх використання.

Таким чином, економічне значення резервів підвищення ефективності виробництва полягає в найбільш повному та раціональному використанні все збільшуємося потенціалу заради отримання більшої кількості високоякісної продукції при найменших витратах живого труда на одиницю продукції.

Станція Кременчук повинна проводити свою господарську діяльність так, щоб використовувалися всі можливі резерви для підвищення ефективності її діяльності: ефективно використовувати існуючі технічні засоби, трудові, матеріальні, фінансові ресурси та інші внутрішні резерви виробництва, при дотриманні режиму економії та забезпеченості збереження власності, а також за рахунок впровадження досягнень науки, техніки і прогресивної технології. Все це потрібно робити з метою підвищення продуктивності праці та зниження собівартості перевезень.

Також з метою збільшення своїх доходів станція може розширювати підсобно-допоміжну діяльність, використовувати договірні ціни відповідно до розроблених і затверджених калькуляцій та укладених угод.

Станція повинна здійснювати заходи щодо збільшення доходів і зниження собівартості перевезень, забезпечуючи економію і витрату коштів, в тому числі фонду оплати праці, матеріальних і енергетичних ресурсів і цільове їх використання, забезпечення фінансової дисципліни, а також своєчасних розрахунків.

Технологічний процес роботи станції повинен забезпечувати найбільш ефективне використання всіх технічних засобів станції для задоволення потреб з переробки вагонів, потреб приймання та відправлення поїздів з найменшим часом знаходження їх на станції; збереження вантажу та рухомого складу; безпеку руху поїздів; зменшення собівартості переробки вагонів; належний сервіс в обслуговуванні пасажирів, вантажовідправників, вантажоодержувачів; виконання вимог безпечного ведення робіт при мінімальних витратах на виконання технологічних операцій; організацію експлуатаційної роботи на основі оперативного планування і забезпечення підготовки і передачі певної інформації на ЕВМ.