Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до КП ЕМО 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
218.11 Кб
Скачать

2 Обсяг і зміст курсових проектів

Проект повинен складатися з пояснювальної записки (ПЗ) та графічної частини і виконуватись відповідно до єдиних вимог до обсягу проекту, креслень та змісту ПЗ.

Обсяг ПЗ і графічної частини курсового проекту не більше 30 – 40 сторінок ПЗ та 4 – 5 аркушів креслень формату А1.

Обсяг ПЗ та графічної частини комплексних проектів, виконаних на реальній основі, установлюється кафедрою, але не більше вказаного в п. 2.1.2.

Зміст курсового проекту має передбачати розробку проектних рішень у вигляді відповідних обґрунтувань, розрахунків, які разом з графічною частиною мають відображати комплекс проектних рішень кожного окремого студента, що відповідають задачам, які поставленні в завданнях на виконання проектів.

Пояснювальна записка до курсового проекту повинна коротко та чітко розкривати творчі задуми проекту, супроводжуватись ілюстраціями (графіками, ескізами, діаграмами, схемами).

Загальні вимоги, структура і правила оформлення ПЗ встановлюються стандартами підприємств СТП, ДСТУ і ГОСТ.

Загальні вимоги до ПЗ: чітка побудова, логічна послідовність викладеного матеріалу, коротке і точне формулювання, конкретне викладення результатів роботи, доказ виводів та обґрунтованість рекомендацій.

3 Організація та керівництво курсового проекту

3.1 Вимоги до тем курсових проектів

Тематика курсового проекту (КП) повинна бути актуальною, відповідати вимогам кваліфікаційної характеристики спеціаліста або магістра по спеціальності, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку науки і техніки, враховувати реальні запити виробництва. Курсові проекти по тематиці мають бути такими, щоб в подальшому при продовженні, розширенні та поглибленні їх студентами вони могли стати дипломним проектом або магістерською роботою. При цьому вони повинні бути індивідуальними та узгодженими з інтересами та здібностями студентів без знижки загальних вимог до якості проектів. Студентам надається право вибору теми проекту за умови доцільності розробки об’єкту, що запропоновується.

Об’єктом курсового проекту мусить бути обраний достатньо складний електромеханічний апарат (високовольтний трансформатор струму або напруги, серія низьковольтних апаратів, комплектний розподільчий пристрій, перемикаючий пристрій силового трансформатора, напівпровідниковий перетворювач та інші) або технічний процес виготовлення електричного апарата, призначений для систем живлення в енергоємному виробництві. Основними темами, як зазначено вище, мають бути теми, що відображають передові конструкторсько-технологічні рішення.

3.1.1 В області автоматизованого комплексного електропривода різноманітних виробничих агрегатів:

- станків, що оброблюють металеві заготовки, різноманітні прокатні пристрої, їх механізмів, паперовооброблюючих машин, шахтних підйомних установок, екскаваторів, кузнечнопресових машин, транспортних комплексів, складних водовідливних установок, механізмів металургійного виробництва та т. і.;

- вентиляторів, повітродувок, ексгаузерів, аглоексгаустерів, насосно-вентиляторних систем та т. і.

При аналізі складних виробничих агрегатів и комплексу машин в якості теми курсового проектування може прийматися до розробки автоматизований та автоматичний електропривод окремих виконавчих механізмів, наприклад: «Автоматизований комп’ютеризований електропривод тягнучих роликів моталки листового стана гарячої прокатки полоси», а також «Автоматичний мікропроцесорний електропривод перестановочних гвинтів реверсивного заготовочного стана» та т. і.

3.1.2 Автоматизація технологічних процесів. До таких тем можна віднести системи завантаження сталеплавильних печей, оптимального керування технологічним процесом вугле- та рудозбогачення, стабілізації міжсекційного натягнення харчової плівки при виробництві поліетилену та ізоляційних матеріалів, регулювання потужності електросталеплавильних печей, електролізного виробництва та інші.

Теми курсових проектів визначаються кафедрою. Закріплення за студентом теми курсового проекту оформлюється за заявою студента, що підписується керівником не пізніше, ніж за місяць до початку конструкторсько-технологічної практики. Основними темами курсового проектування, як зазначено вище, мають бути такі, що відображають передові конструкторсько-технологічні рішення, новітні розробки в галузі матеріаловиробництва і т.д. Приклади тем наведені у додатках А.