Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 4.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
56.06 Кб
Скачать

Визначення відмічених елементів в елементі управління checkedlistbox в windows forms

Представляючи дані в елементі управління CheckedListBox, можна або проглянути колекцію, збережену у властивості CheckedItems, або пройти за списком за допомогою методу GetItemChecked, аби визначити, які елементи помічені. Метод GetItemChecked отримує номер елементу як аргумент і повертає значення true або false. Всупереч чеканням, властивості SelectedItems і SelectedIndices не визначають помічені елементи: вони визначають, які елементи виділені.

Визначення помічених елементів в елементі управління CheckedListBox відбувається так:

  1. Потрібно перебрати по колекції CheckedItems, розпочавши з 0, оскільки нумерація колекції починається з нуля. Зверніть увагу, що цей метод видасть номер елементу в списку помічених елементів, а не в повному списку. Якщо перший елемент списку не помічений, але помічений другий, в приведеному нижче коді відображуватиметься текст, наприклад, наступний: Checked Item 1 = MyListItem2

' Determine if there are any items checked.

If CheckedListBox1.CheckedItems.Count <> 0 Then

' If so, loop through all checked items and print results.

Dim x As Integer

Dim s As String = ""

For x = 0 To CheckedListBox1.CheckedItems.Count - 1

s = s & "Checked Item " & (x + 1).ToString & " = " & CheckedListBox1.CheckedItems(x).ToString & ControlChars.CrLf

Next x

MessageBox.Show(s)

End If

або

  1. пройти по колекції Items, розпочавши з 0, оскільки нумерація колекції починається з нуля, і викликати метод GetItemChecked для кожного елементу. Зверніть увагу, що цей метод видасть номер елементу в повному списку; тому якщо перший елемент списку не помічений, але помічений другий, буде виведений текст, наприклад, такий Item 2 = MyListItem 2.

Dim i As Integer

Dim s As String

s = "Checked Items:" & ControlChars.CrLf

For i = 0 To (CheckedListBox1.Items.Count - 1)

If CheckedListBox1.GetItemChecked(i) = True Then

s = s & "Item " & (i + 1).ToString & " = " & CheckedListBox1.Items(i).ToString & ControlChars.CrLf

End If

Next

MessageBox.Show(s)

Використання елементу управління combobox замість елементу управління listbox в windows forms

Поведінка елементів управління ComboBox і ListBox дуже схожа, і в деяких випадках вони взаємозамінні. Проте в інших випадках який-небудь з них більшою мірою відповідає поставленому завданню.

Як правило, поле зі списком використовується при наявності списку можливих варіантів, а список — при необхідності обмежити дані, що вводяться в список. Поле зі списком містить текстове поле, яке дозволяє вручну вводити варіанти, не представлені в списку. Виключення складає список, для якого властивість DropDownStyle задано значення DropDownList. В цьому випадку елемент управління вибиратиме відповідний елемент із списку по першій введеній букві.

Крім того, поля зі списком економлять місце у формі. Оскільки повний список не відображується, поки користувач не клацне кнопку із стрілкою вниз, поле із списком легко можна розмістити на невеликій частині форми, на якому не помістився б список. Виключення складає випадок, коли для властивості DropDownStyle задано значення Simple; при цьому відображується повний список, і поле зі списком займає більше місця, чим зайняв би список.