Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VBA 11.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
260.61 Кб
Скачать

Введення та виведення даних за допомогою вбудованих вікон

Для введення/виведення даних у VBA використовують вбудовані вікна, які викликаються за допомогою двох стандартних функцій, параметри яких задають зовнішній вигляд та функціональні особливості діалогу.

Функція InputBox відображає вікно діалогу, яке дозволяє користувачу вводити у текстовому полі дані. Стандартними елементами такого вікна є керуючі кнопки ОК (підтверджує дії) і Cansel ( відміна дії).

Формат функції: InputBox(“підказка”, [заголовок], [значення])

Результатом виклику функції InputBox є значення, введене користувачем у текстове поле, яке присвоюється відповідній змінній.

Наприклад оператор kurs_dol = InputBox("Курс доларів США", "Обмін валюти") задає діалогове вікно надане на рис. 3. – змінній kurs_dol присвоєтьється число введене з клавіатури, тобто 5,05.

Функція MsgBox дозволяє вивести на екран діалогове вікно, для відображення будь-якої інформації або повідомлення, наприклад шуканого результату.

Формат функції: MsgBox “підказка”, [кнопки], [заголовок]

Вікно виведення результатів не має текстового поля для введення даних і відображається завжди у центрі екрану. Воно може мати декілька керуючих кнопок, за замовчанням задається одна кнопка ОК.

Наприклад функція, яка виводить на екран діалогове вікно надане на рис. 4. така

MsgBox "Сума у Євро =" & CStr(Suma_dol) & ” євро”, ,” обмін валют”

Функції користувача

В Excel існують вбудовані функції, які доступні після інсталяції Excel (математичні, інженерні, фінансові, логічні, статистичні й т.д), і функції користувача розроблені за допомогою вбудованої мови програмування.

Користувач також може створювати свої власні функції і користуватися ними як і стандартними. Такі функції викликаються за допомогою Майстра функцій і поміщаються вони у категорії Определенные пользователем. Функції на відміну від процедур/макросів, неможливо запустити безпосередньо з редактора VBA.

Формат опису функцій:

Function <назва функції>(<список аргументів>)

<тіло функції>

End Function

, де

назва функції (її ім‘я) однозначно визначає дану функцію серед усієї множини функцій;

список аргументів функції – це список змінних, які використовуються як вхідні дані для обчислень у функції і задаються при її створенні. Такі аргументи називаються формальними параметрами. Змінні у списку аргументів розділяються комами, наприклад: f(x, y, z). Аргументи, які використовуються при виклику функції називаються фактичними параметрами, наприклад: f(A3,B3,C3).

Тіло функції складається з операторів мови програмування VBA, що реалізують алгоритм обробки даних, втілений у даній функції.

Доступ до об'єктів Excel з Visual Basic

Excel фірми Microsoft є бібліотекою об'єктів, які знаходяться всередині Врікладних програм Excel. Як ви і передбачаєте, об'єктами Excel є таблиці, робочі папки, діаграми і області осередків. Бібліотеки функцій таблиць Ekcel, меню і піктографічне меню також є об'єктами. Visual Basic for Applications являє собою метод, що модифікує операції Excel.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]