Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMP_Podatkova_sistema.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
1.81 Mб
Скачать

Змістовий модуль 2. Основи податкової роботи в Україні

Тема 5. Державна податкова служба України

Податкова служба держави, склад податкової служби України. Законодавство України про податкову службу. Організаційна структура та функції державної податкової служби. Права й відповідальність працівників державних податкових органів, їх персональні звання. Соціальний статус працівників державних податкових органів.

Основи та організація податкової роботи, її основні елементи. Залежність якості податкової роботи від чіткості податкової політики і налагодженості податкової служби держави.

Правове регламентування встановлення податків. Законодавчі акти Верховної Ради України. Інструктивне забезпечення справляння податків. Вимоги до законодавчих актів та інструктивних документів, що регулюють оподаткування юридичних та фізичних осіб.

Тема 6. Облік платників і надходжень податків до бюджету

Облік платників і надходжень податків. Порядок реєстрації платників, облікові документи. Облік находжень податків, облікові реєстри. Контроль за своєчасним находженням податків. Комп’ютеризація облікової та контрольної роботи.

Порядок і форми розрахунків з бюджетом. Встановлення методики обчислення податків. Форми розрахунків: авансові платежі та перерозрахунки, розрахунки за фактичними показниками.

Суб’єкти обчислення податку і контрольної роботи. Способи утримання податків: сплата податків у джерела отримання доходів і за декларацією. Централізовані й децентралізовані, готівкові і безготівкові способи розрахунків. Відповідальність платників за своєчасність і правильність розрахунків з бюджетом і за подання декларацій.

Модуль 2. Види податків, зборів та неподаткових платежів в Україні Змістовий модуль 3. Непрямі податки в системі оподаткування

7. Податок на додану вартість

Сутність податку на додану вартість, його зародження та розвиток. Передумови впровадження податку на додану вартість в Україні.

Платники і ставки податку на додану вартість. Об’єкт оподаткування, особливості його визначення у різних галузях.

Податок на додану вартість як ціноутворюючий фактор. Методика включення податку до ціни товарів, робіт і послуг.

Пільги по податку на додану вартість. Пільги для окремих товарів, робіт і послуг. Пільги для окремих платників. Направленість пільг і їх дія.

Порядок обчислення податку на додану вартість. Облік податку у платників.

Строки сплати податку на додану вартість. Розрахунки з бюджетом. Декларації з податку на додану вартість, їх зміст, порядок складання і подання у податкову адміністрацію. Строки подання декларацій.

Тема 8. Акцизний збір

Акцизний збір як форма специфічних акцизів. Особливості акцизного оподаткування в Україні. Платники акцизного збору, об’єкт оподаткування. Перелік підакцизних товарів і ставки акцизного збору.

Порядок включення акцизного збору до ціни товарів. Методика обчислення сум акцизного збору, що підлягають сплаті до бюджету. Пільги з акцизного збору.

Строки сплати акцизного збору та подання податкової звітності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]