Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ мова.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Наказ № 8

28.01.2000 р. м.Київ

Про призначення відповідальної особи за ведення трудових книжок

Наказую:

Відповідно до умов, передбачених в контракті, призначити Яценко Ольгу Петрівну, головного бухгалтера, з 28.01.2000 р. відповідальною за ведення кадрової документації та трудових книжок працівників ТзОВ "Галикон" без додаткової оплати.

Організувати згідно з чинним законодавством облік трудових книжок, їх збереження та видачу.

Директор ТОВ "Галикон" Чернівецький В.А.

Пояснювальна записка

Термін «пояснювальна записка» використовується для назви двох видів документів:

  1. вступна частина іншого документа (плану, програми, проекту тощо), у якій обґрунтовується мета його створення, структура, зміст, термін дії, функціональне призначення, актуальність, новизна;

  2. довідково-інформаційний документ особистого характеру, в якому пояснюються певні дії особи (найчастіше порушення дисципліни).

Пояснювальна записка пишеться працівником на вимогу адміністрації, у деяких випадках – з ініціативи підлеглого.

Реквізити:

  1. Адресат

  2. Назва виду документа

  3. Код

  4. Прізвище адресанта

  5. Заголовок

  6. Текст

  7. Дата складання

  8. Підпис

Зразок:

Пояснювальна записка до проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”

  1. Обґрунтування необхідності прийняття законопроекту

Законопроектом пропонується частину 10 статті 25 викласти у такій редакції:

“10. Курсанти в разі дострокового розірвання контракту через небажання продовжувати навчання або через недисциплінованість та в разі відмови від подальшого проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу після закінчення вищого навчального закладу, а також особи офіцерського складу, які звільняються з військової служби протягом п’яти років після закінчення вищого військового навчального закладу або військового навчального підрозділу вищого навчального закладу відповідно до пунктів “е”, “є”, “ж”, “и” частини шостої статті 26 цього Закону, відшкодовують Міністерству оборони України та іншим центральним органам виконавчої влади, яким підпорядковані ці навчальні заклади, витрати, пов’язані з їх утриманням у вищому навчальному закладі, відповідно до порядку і норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. У разі відмови від добровільного відшкодування витрат таке відшкодування здійснюється у судовому порядку”.

Така редакція частини 10 буде повністю охоплювати всіх військовослужбовців, у тому числі і слухачів та відповідати Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженого постановою кабінету Міністрів України від 22.08.96 № 992, коли молоді фахівці у разі неприбуття за направленням або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням, звільненням його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за власним бажанням протягом трьох років, а в нашому випадку протягом п’яти років, зобов’язані відшкодовувати вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.

2. Цілі і завдання прийняття законопроекту

Законопроект має за мету залучити всіх військовослужбовців, які повинні відшкодовувати вартість їх утримання під час навчання та після закінчення вищих військових навчальних закладів.

3. Загальна характеристика і основні положення законопроекту

Законопроектом передбачається залучити всіх військовослужбовців, які повинні відшкодовувати вартість їх утримання під час навчання та після закінчення вищих військових навчальних закладів.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

5. Фінансово - економічне обґрунтування

Реалізація законопроекту не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття законопроекту

Проектом Закону уточнюється категорія осіб, які повинні відшкодовувати вартість утримання під час навчання у вищих навчальних закладах у разі дострокового розірвання контракту через небажання продовжувати навчання або через недисциплінованість та в разі відмови від подальшого проходження військової служби на посадах офіцерського складу після закінчення вищого навчального закладу. Тим самим буде удосконалено механізм проходження військової служби особами офіцерського складу, які навчаються у вищому військовому навчальному закладі у тому числі, як слухачі.

Міністр оборони України А.С.ГРИЦЕНКО

“ ____ ” 2007 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]