Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ мова.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Мій майбутній фах План

  1. Тези…………………………………………………………………. 12

  2. Сутність та структура податкової системи України…………….. 13-14

  3. Функції органів державної податкової служби…………………. 15-16

Список використаних джерел………………………………………... 17

Тези

  • Податки – це обов’язкові платежі;

  • Функції податків;

  • Проблема формування ефективної податкової політики;

  • Податкова система;

  • Державна податкова адміністрація України здійснює такі функції;

  • Забов’язання посадових осіб органів державної податкової служби;

  • Джерела

  1. Сутність та структура податкової системи України

Податки – це обов’язкові платежі, які законодавчо встановлюються державою, сплачуються юридичними та фізичними особами в процесі розподілу та перерозподілу частини вартості валового внутрішнього продукту й акумулюються в централізованих грошових фондах для фінансового забезпечення виконання державою покладених на неї функцій.

Функції податків – вияв сутності податку в дії, спосіб вираження його властивостей.

Виходячи із сутності податку як категорійного поняття та враховуючи, що податки виступають необхідним елементом централізації частини вартості національного продукту в бюджеті для державних суспільних благ і засобом перерозподілу цієї вартості, можна визначити дві функції цієї категорії: фіскальну і розподільно-регулюючу, які мають об’єктивний характер та існують з моменту виникнення податків. Конкретні вияви їх рис пов’язані з умовами суспільного розвитку.

Зміст фіскальної політики полягає в тому, що за допомогою податків формуються фінансові ресурси держави. Фіскальна функція забезпечує об’єктивні умови для утворення матеріальної основи функціонування суспільства. За її допомогою реалізується велика частина суспільного призначення податків, виявляються конкретні форми утворення грошових фондів держави, які забезпечують виконання покладених на неї функцій. Податки виступають основним джерелом доходів бюджетів різних рівнів. Функції податків – це діяльність держави у сфері встановлення, правового регламентування та організації справляння податків і податкових платежів у централізовані фонди грошових ресурсів держави.

Проблема формування ефективної податкової політики – одна з найактуальніших у період становлення в Україні ринкових відносин та інтегрування української економіки в міжнародний ринок. Її розв’язання має здійснюватися шляхом вивчення, аналізу і творчого осмислення як наявної в країні законодавчої бази, так і здобутого в світі досвіду у сфері оподаткування, у напрямі запровадження такої податкової політики, яка б змогла гарантувати або хоча б гальмувати розвиток економіки.

Отже, податкова система – сукупність податків і зборів, механізмів і способів їх розрахунку та сплати, а також суб’єктів податкової роботи, які забезпечують адміністрування і надходження податків і зборів до бюджету та інших державних цільових фондів.

Таким чином, система оподаткування буде ефективною тоді, коли в державі будуть дотримуватися всі принципи оподаткування і коли вона буде зручною як для того, хто сплачує податки, так і для того, хто здійснює контрольні функції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]