Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДВС МЕТОД.РОЗРОБКА.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Дисципліна: «Державна виконавча служба» самостійна робота №9

Тема: «Статус окремих впоїв стягнення»

Мета: Ознайомитись із порядком передачі стягувачеві предметів, зазначених у виконавчому документі.

Питання для самостійного вивчення.

І. Передача стягувачеві предметів, зазначених у виконавчому документі.

Під час вивчення цього питання студенти повинні ознайомитись зі статтями 38-44 та 86-87 Закону України «Про виконавче провадження», а також п.5.9 Інструкції про порядок проведення виконавчих дій.

. Передача стягувачеві предметів, зазначених у виконавчому документі

У разі присудження стягувачеві предметів, зазначених у виконавчому документі, державний виконавець вилучає ці предмети в боржника і передає їх стягувачеві, про що складає відповідний акт. У разі знищення речі, що мала бути передана стягувачеві в натурі, державний виконавець складає акт про неможливість виконання який є підставою для закриття виконавчого провадження

Отримавши виконавчий документ про присудження стягувачеві предметів, державний виконавець у встановлений строк виносить постанову про відкриття виконавчого провадження і встановлює боржнику строк для Добровільного виконання рішення. Одночасно в постанові вказуються час та місце примусового виконання рішення про передачу стягувачеві присуджених предметів, якщо рішення не буде виконано добровільно, а також попередження стягувачеві про повернення йому виконавчого документа, якщо він протягом двох разів не з'явиться на виконання без поважних причин.

Якщо боржник не виконав рішення добровільно, то державний виконавець вилучає у нього в присутності понятих предмети, зазначені у виконавчому документі, і передає їх стягувачеві, про що складає акт вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу у трьох примірниках. Перший примірник залишається у виконавчому провадженні, інші -вручаються стягувачеві та боржникові під розписку на першому примірнику.

У разі потреби опису великої кількості предметів заповнюється додаток до акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу. При використанні додатка до акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу в розділі "Описане та арештовано майно згідно з переліком акта робиться відмітка із зазначенням серії та номера додатка.

Перший примірник акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу та перший примірник додатка до акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу складаються з використанням бланків документів виконавчого провадження, інші примірники- з використанням бланків документів виконавчого провадження, інші примірники - з використанням бланків для копій документів виконавчого провадження.

На першюму примірнику акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу (додатка до акта вилучення у боржника предметів, зазначених у рішенні суду, та передачі їх стягувачу зазначаються серія та номер першого примірника акта) додатка

(Пункт 5.9.3 в редакції наказу Мін'юсту України від 04.05.2001 № 28/5)

Якщо стягувач удруге не з'явиться на місце виконання без поважних причин у встановлений державним виконавцем час, то державний виконавець складає акт про неявку стягувача на місце виконання виносить постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві.

У разі письмової відмови стягувача від одержання предметів, вилучених у боржника при виконанні рішення про передачу їх стягувачеві, державний виконавець повертає зазначені предмети боржникові під розписку і виносить постанову про закриття виконавчого провадження.

Якщо боржник перешкоджає виконанню рішення про передачу стягувачеві присуджених предметів, то державний виконавець вирішує питання про притягнення його до відповідальності, встановленої чинним законодавством.