Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekologichne.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
94.21 Кб
Скачать
  1. Якими мають бути у даному випадку дії організації «Екологія-Право-Людина», спрямовані на збір необхідної для проведення громадської екологічної експертизи інформації і її проведення?

Ч. 1 ст. 23 «Про доступ до публічної інформації»: Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

П. 3 ч. 2 ст. 23 цього ЗУ: Запитувач має право оскаржити:

ненадання відповіді на запит на інформацію.

П. «і» ч. 1 ст. 21 ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища»:

Громадські природоохоронні об'єднання мають право:

і) оскаржувати в установленому законом порядку рішення про відмову чи несвоєчасне надання за запитом екологічної інформації або неправомірне відхилення запиту та його неповне задоволення.

Задача 4

  1. Визначити види правовідносин, що виникли.

Відносини у галузі використання природокористувачами екологічних об'єктів та відносини охорони навко­лишнього природного середовища з метою задоволення екологічних та інших інтересів.

  1. Дати характеристику екологічних прав, про які йдеться в задачі.

Право на здійснення загального і спеціального використання природних ресурсів.

  1. Розглянути варіант, коли зазначені дії відбувалися у приміській зеленій зоні.

Ст. 51 Земельного кодексу України: До земель рекреаційного призначення належать земельні ділянки зелених зон і зелених насаджень міст та інших населених пунктів, навчально-туристських та екологічних стежок, маркованих трас, земельні ділянки, зайняті територіями будинків відпочинку, пансіонатів, об'єктів фізичної культури і спорту, туристичних баз, кемпінгів, яхт-клубів, стаціонарних і наметових туристично-оздоровчих таборів, будинків рибалок і мисливців,

дитячих туристичних станцій, дитячих та спортивних таборів, інших аналогічних об'єктів, а також земельні ділянки, надані для дачного будівництва і спорудження інших об'єктів стаціонарної рекреації.

Ч. 2 ст. 60 ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища»: Природні території та об'єкти, що підлягають особливій охороні, утворюють єдину територіальну систему і включають території та об'єкти природно-заповідного фонду, курортні та лікувально-оздоровчі, рекреаційні, водозахисні, полезахисні та інші типи територій та об'єктів, що визначаються законодавством України.

Ст. 63 цього ЗУ: Рекреаційними зонами є ділянки суші і водного простору, призначені для організованого масового відпочинку населення і туризму.

На території рекреаційних зон забороняються:

а) господарська та інша діяльність, що негативно впливає на

навколишнє природне середовище або може перешкодити використанню їх за цільовим призначенням;

б) зміни природного ландшафту та проведення інших дій, що

суперечать використанню цих зон за прямим призначенням.

Режим використання цих територій визначається Верховною

Радою Автономної Республіки Крим, місцевими Радами відповідно до законодавства України та Автономної Республіки Крим.

Отже, за таких умов дії відпочивальників були б правомірними (за умови наявності дозволу купатися і рибалити у цій зоні).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]