Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Religion.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
64.24 Кб
Скачать

5. Translate into English:

l. Як би він не був зайнятий, потрібно, щоб він це зробив. 2. Які б не були ваші плани на цю неділю, ми вас чекаємо. 3. Ці батьки погано виховують свого сина. Щоб б він не виробляв, вони його не сварять. 4. Що б ви не вирішили, проінформуйте нас. 5. Це - людина енергійна, рішуча. Якими б не були труднощі, він зуміє їх перебороти. 6. Як би ти не втомилася, ти повинна прийти. Необхідно, щоб ти з ним побачилась, можливо, він виїде завтра. 7. Яку б тканину ви мені не пропонували, я віддаю перевагу цій. 8. Якою б цікавою не була його доповідь, я не можу залишитися. Я дуже зайнята. 9. Ми купимо ці книги, якою б не була їхня ціна. 10. Якими б дорогими не були ці книги, ми їх візьмемо. Це дуже рідкісне видання. 11. Хоча я кваплюся, я вам усе поясню. 12. Якими б цінними не були мої книги, вони завжди в розпорядженні моїх друзів. 13. Які б не були його недоліки, він гарний товариш. А це основне. 14. Яким би важким й монотонним не було її життя, Жанна завжди була в гарному настрої. 15. Що б вона не одягла, все їй дуже личить. 16. Які б труднощі в неї не були, вона намагалася про них не думати. 17. Якими б цікавими не були книги, які ти принесла, я не зможу їх прочитати. Я дуже зайнята. 18. Що б ти не знайшов про життя й творчість цього автора, покажи мені. 19. Які б у неї не були переживання, вона про них нікому не говорила.

6. Translate into English using appropriate pronouns:

1. Ніхто не звертав на неї уваги. 2. Будинок, у якому він жив, був його будинком. 3. Це було питання, на яке треба було відповідати не вагаючись. 4. — Є чи в тебе цигарки, Константине? — У мене залишилася одна. 5. —Чи є хто-небудь серед вас, у кого немає родини? — запитав він. 6. Тільки одне ім'я було розбірливим в підписах. Це ім'я Левера. 7. — Ми ще ніколи не подорожували разом, — помітив він. — чи думав ти про це? 8. Людина, що говорить з ним, — мій старий товариш, якого ти добре знаєш. 9. Я знаю цей голос. Це голос Реймона. 10. Я думаю про цих людей, яких я знав, але про імена яких ніколи не довідається історія. 11. —Ти ще не бачив фотографію Клари? Я тобі її покажу. Це була моя подруга, — сказала вона. 12. Якщо він тобі друг, він буде моїм другом. 13. Поль, нарешті, повертається; обличчя його так само похмуре, як і обличчя його супутника. 14. Скільки книг! Передавай їх мені. Я буду їх перетирати. Але тут не вистачає однієї. Я не знаходжу книги Жаклін, найкрасивішої. Я так дорожила нею. 15. У нього було два костюми: один старий, на щодня, інший — зовсім новий, для свят. 16. — Ви, звичайно, будете його захищати. — Не маю наміру. Чи думаєте ви, що я його схвалюю? — Але чи говорите ви йому це, принаймні? 17. Це було для нього щастям, про яке він безупинно думав.

7. Translate into English using appropriate forms of the verb:

l. Він щодня приходив снідати додому, хоча його ліцей знаходився в іншому кінці міста. 2. У який би час я тобі не знадобився, приходь до мене. 3. Які б не були ваші звички, доведеться їх змінити. 4. Куди б він не дивився, він бачив тільки руїни. 5. Як би він не був зайнятий, ми повинні з ним поговорити. 6. Яку б ціль він перед собою не ставив, він, її досягав. 7. Яким би я не був терплячим, я розлютився. 8. Хоча в неї боліла голова і хоча вона почувала велику слабкість, вона, як звичайно, пішла за покупками. 9. Вона обрала сама цей шлях і, що б їй не говорили, вона нічого не хотіла змінювати. 10. Які б не були достоїнства цієї жінки, вона любить командувати. Вона вимагає, щоб усі підкорялися їй і щоб усе робилося, як їй хочеться. 11. Як би вона не була занурена у свої теорії, вона помітила, що відбулося щось неприємне. 12. Що б він не робив, він робив із захопленням, з любов'ю. 13. Де б вони не були, ми їх ніколи не забудемо. 14. Що б мені не говорили, я не зміню своєї думки. 15. Яку б книгу вона не читала, у неї завжди були напоготові папір і олівець. 16. Його погляд слідкує за мною невідступно. Куди б я не пішов, що б я не робив, я почуваю на собі його погляд.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]