Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БАКАЛАВР аннотации дисциплин по выбору.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
69.12 Кб
Скачать

Системи управління кольором

Курс призначений для вивчення загальних принципів сприйняття кольору; структури та дії систем управління кольором та їх елементів, практичні аспекти використання систем управління кольором для друку кольорових зображень.

Мета навчальної дісципліни – вивчення основ управління кольором на етапах додрукарської підготовки поліграфічного процеса, виведення фотоформ та друку.

За результатом вивчання дисципліни студенти повинні ЗНАТИ:

загальні принципи сприйняття, вимірювань та відтворення кольору, колірних просторів, основи колориметрії, елементи систем управління кольором, їх побудову та дію, принципи калібрування та створення профілів кольорових пристроїв, методику утворення цифрової кольоропроби та наскрізного калібрування репродукційної системи;

ВМІТИ:

використовувати на практиці отримані знання при побудові конкретної системи управління кольором для додрукарської підготовки видання, при виведенні фотоформ та плануванні друкарського процеса.

4 Курс, 7 семестр

*Обробка анімованих зображень Левикін І.В.

*Системи управління кольором Кулішова Н.Є.

*Технологія оперативних та спеціальних видів друку Григор’єв О.В.

Технологія оперативних та спеціальних видів друку

Дисципліна “Технологія оперативних та спеціальних видів друку” є однією з основних дисциплін, які знайомлять студентів з основними технологічними процесами та устаткуванням в області виготовлення друкованої продукції на всіх стадіях виробництва.

Крім широкого застосування традиційних способів друку, студенти повинні знати нові, перспективні види друку, а також технологію виготовлення спеціальних видів друкованої продукції.

Дисципліна тісно пов’язана з загальнонауковими, загальноінженерними та іншими спеціальними дисциплінами, які забезпечують підготовку інженерів в області поліграфічного виробництва.

Метою вивчення дисципліни «Технологія оперативних та спеціальних видів друку» є вивчення сучасних видів оперативного та спеціального друку, включаючи технологію й устаткування.

Завдання вивчення дисципліни – сформувати знання студентів в області технології оперативних та спеціальних видів друку. В результаті успішного їх засвоєння студенти повинні ЗНАТИ:

– основні види технологічних процесів, застосовуваних в оперативних і спеціальних видах друку, їхню класифікацію;

– основні схеми і пристрої застосовуваного устаткування, технічні характеристики, особливості експлуатації та ін.

В результаті вивчення предмету, студенти повинні ВМІТИ:

– скласти технологічну схему виготовлення заданої спеціальної поліграфічної продукції;

– описати технологічний процес обраного способу друку, обґрунтувати доцільність його застосування;

– здійснити технічно й економічно обґрунтований вибір устаткування;

– дати оцінку економічної ефективності обраного устаткування;

– описати склад устаткування, назвати вузли і механізми, пояснити устрій і принцип роботи.

4 курс, 8 семестр

*Тривимірне моделювання Кулішова Н.Є.

*СУТП підготовки видань Левикін І.В.

Тривимірне моделювання

Мета та зміст: дати студентам основні знання відносно: 1) геометричних примітивів та їх описань; 2) моделей джерел випромінювань, освітлення та перехресного відбиття; 3) моделей тіней та текстур; 4) моделей геометричних структур; 5) геометричних перетворювань; 6) розбиття геометричних моделей на примітиви; 7) привязування текстур та освітлення до моделей; 8) зафарбовування примітивів; 9) моделювання руху; 10) можливостей сучасних тривимірних графічних редакторів.

4 курс, 8 семестр

*Тривимірне моделювання Кулішова Н.Є.

*СУТП підготовки видань Левикін І.В.

СУТП підготовки видань

Мета та зміст: Управління технологічними процесами (Workflow). Компоненти систем технологічними процесами. ПЗ для роботи з системами управління технологічними процесами. Контроль якості виробництва фотоформ, друкованих форм і друкарських процесів. Побудова систем управління технологічними процесами на прикладах.