Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БАКАЛАВР аннотации дисциплин по выбору.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
69.12 Кб
Скачать

3 Курс, 5 семестр

*Обробка аудіо інформації Левикін І.В.

*Основи маркетінга та рекламної діяльності Чеботарьова І.Б.

*Основи технології та дизайну паковань Бокарєва Ю.С.

Основи технологій та дизайну пакувань

Метою дисципліни “Основи технологій та дизайну пакувань” є ознайомлення й придбання студентами необхідних знань з основ теорії і практики дизайну пакування та ознайомлення з ключовими технологічними напрямками в галузі пакування. Розділ „Вступ в дисципліну ” має метою дати загальне уявлення про історію розвитку пакування, як галузі графічного дизайну, виділити основні призначення та класифікації видів упаковок в історичному розрізі та надати загальну характеристику особливостей упаковки в країнах світу. Розділ "Матеріал. Технологія. Форма." має метою сформувати уявлення студентів про особливості матеріалу, технологію переробки в упаковку. Розділ "Стандарт" знайомить студентів з особливостями стандартизації, пропорційності. Розділ "Ексклюзивність в пакуванні" надає студентам загальне уявлення про ексклюзивність в пакуванні в усіх її проявах. В розділі „Сучасні технології розвитку галузі пакування” студент знайомиться з розкриттям сучасних вирішальних питань в галузі пакування.

Студенти повинні поглибити уявлення про коло професійних питань, технології та дизайну пакувань, професійне сприйняття продуктів графічного дизайну, розвинути індивідуальне творче мислення.

Надбані знання допоможуть орієнтуватись у сучасному стані графічного дизайну, допоможуть ефективно вирішувати завдання створення пакувальної продукції у співпраці з дизайнерами.

Дисципліна поширює світогляд студентів у творчому напрямку, дає підставу для творчої співпраці в установах, які займаються сучасною проектною га поліграфічною діяльністю, та покликана забезпечити необхідний рівень загальнокультурного і професійного розвитку майбутніх фахівців.

Завдання вивчення дисципліни полягає у формуванні знань та умінь студентів у пакувальній галузі. Після вивчення курсу лекцій студенти повинні знати;

  • основні питання та проблеми дизайну пакувань;

  • методи виразного представлення інформації на трьохмірних формах;

  • основні етапи конструювання упаковок з використанням сучасних комп'ютерних технологій;

  • особливості проектування сучасних упаковок;

  • відзнаки технологічних процесів, які відбуваються на сучасному етапі розвитку галузі.

В результаті вивчення предмету, виконання лабораторних та самостійних робіт студенти повинні вміти;

  • сприймати утилітарні та естетичні функції упаковок, як засобу візуалізації інформації;

  • використовувати системні методи проектування при створенні елементарних об'єктів дизайну пакувань;

  • ефективно вирішувати задачі створення пакувальної проекції у співпраці з дизайнерами.

3 курс, 6 семестр

*Обробка відеоінформації Кулішова Н.Є.

*Поліграфічні матеріали Яценко Л.А.

*Технології цифрового друку Бізюк А.В.

Обробка відеоінформації

Мета та зміст: дати студентам основні знання відносно: 1) основних принципів передачі візуальної інформації за допомоги відеосигналів; 2) цифрового представлення відеосигналів; 3) форматів відеоданих; 4) інформаційної технології обробки відеоданих; 5) видів монтажу; 6) синхронізації даних; 7) технічних та програмних засобів для захвату, монтажу, обробки, зберігання та демонстрації відео фрагментів у компютеризованих системах.

3 курс, 6 семестр

*Обробка відеоінформації Кулішова Н.Є.

*Поліграфічні матеріали Яценко Л.А.

*Технології цифрового друку Бізюк А.В.

Поліграфічні матеріали

Метою викладання дисципліни «Поліграфічні матеріали» є вивчення властивостей поліграфічних матеріалів у залежності від їхнього складу та фізико-хімічної будови. У задачу курсу входить оволодіння необхідними теоретичними і практичними знаннями про асортимент матеріалів, про вплив властивостей матеріалів на якість продукції, що випускається.

За результатом вивчання дисципліни студенти повинні ЗНАТИ:

  • основні властивості й асортимент матеріалів, які використовуються в галузі, а також про перспективи їхнього розвитку;

  • принципи підбору матеріалів для того чи іншого виду поліграфічної продукції.

ВМІТИ:

використовувати властивості матеріалів для того, щоб у кожному конкретному випадку забезпечити високу якість продукції за мінімальних витрат праці та матеріалів;

  • обирати ті властивості матеріалів, що визначають художньо-естетичні переваги друкованої продукції: колір і світлостійкість фарб, паперу, тканини; гладкість паперу і ступінь його білизни; колір і фактуру палітурних тканин і їхніх замінників тощо;

  • виконувати необхідні розрахунки витратних матеріалів.