Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОМ_ТЕМА 56.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Тема 5. Менеджмент як програмно – цільове управління

5.1. Цільовий підхід у менеджменті. Ціль як найважливіша характеристика менеджменту.

5.2. Формування цілей функціонування фірми.

5.3.Сутність і види планування.

“Ціль - це те, заради чого щось існує.”

5.1. Однією з головних задач менеджменту є встановлення цілей, заради досягнення яких формується, функціонує і розвивається організація як цілісна система.

Цілеполагання – це вихідний момент у діяльності менеджера, що здобуває усе більше значення в умовах ринкової економіки, яка розвивається. У результаті роздержавлення і демонополізації, законодавчого закріплення різноманіття форм власності, децентралізації і регіоналізації управління економікою, у ній з кожним роком збільшується число знову утворених об'єктів управління. Кожний з цих об'єктів починає свій життєвий цикл зі стадії створення, на якій насамперед визначаються цілі і задачі організації, її спеціалізація, розміри, ресурси, ринки споживачів продукції чи послуг і т.д. Вже діючі самостійні господарські суб'єкти піддають свою цільову модель коректуванню, коли відбувається зміна стратегії фірми, зв'язана зі зміною зовнішнього середовища.

Одним з найбільш важливих моментів менеджменту є точне визначення ідеалів і цілі підприємства. На цьому заснований весь бізнес.

У концентрованому виді ідея служіння суспільству знаходить вираження в наступному постулаті: той, хто щонайкраще служить суспільству, вигадує більше усіх. « Ціль бізнесу- створення споживача.» Якщо підприємство не здатне в найбільш досконалій формі служити суспільству, то воно не заслуговує права на існування.

На практиці далеко не всяке підприємство служить інтересам суспільства.

Таким чином, успіх як ціль менеджменту – це сукупний виробничий результат, одержуваний підприємством і використовуваний на благо суспільства. ( Е.Г.Уільямс, президент ІБМ на початку 60-х років, так визначив, що таке бізнес: «Бізнес- це щось таке, у чого є споживачі.»

Ціль – ідеальне, уявне передбачення результату діяльності. Як безпосередній мотив ціль направляє і регулює людську діяльність.

Цілі - еталони, критерії.

Цілі можуть бути одиничними і численними. Вони повинні бути здійсненні і досяжні. Вони не повинні суперечити об'єктивним законам суспільства. Цілі повинні поєднувати зусилля і концентрувати засоби.

Прибуток - не ціль, це умова досягнення мети, індикатор успішності діяльності.

Ціль – це напрямкі діяльності, для реалізації яких формуються і використовуються всі ресурси. Існує основна ціль і проміжні, котрі досягаються послідовно на шляху до кінцевої мети.

Будь-яка система управління – це насамперед цілеспрямована система, що має ієрархічну структуру й організована для досягнення цілей фірми, що прийнято називати цілями функціонування.

Значення цілей функціонування велико. По- перше, тому, що в організації повинні прийматися тільки такі рішення, що реалізують її цілі функціонування. По – друге, щоб уникнути такої діяльності, що заважає досягненню цілей функціонування, глобальна ціль повинна бути доведена до кожного керівника і виконавця. Для цього необхідні постійний контроль за реальним станом системи і порівняння його з цілями і задачами, що стоять перед фірмою.

Звідси випливає, що будь-яка діяльність у системі виправдана тільки в тому випадку, якщо вона сприяє досягненню її кінцевої мети функціонування. Інакше кажучи, будь-яка організація повинна бути спроектована таким чином, щоб уся діяльність у системі реалізовувала тільки її мети функціонування, для яких вона створювалася.

Оскільки задачею менеджменту є досягнення цілі, важливо правильно її визначити.

Мистецтво вибору і формулювання правильної цілі, керування процесом її реалізації, включаючи оцінку досягнутої мети реалізації, відрізняють дійсно вмілого керівника.