Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналітична записка.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
24.38 Кб
Скачать

Відділення соціально-побутової адаптації

Відділенням у 2011 році надано 35533 послуги 6147 клієнтам, у тому числі 24338 соціально- педагогічних послуг 5147 особам. Протягом року були прочитані лекції, проведені бесіди, вечори- портрети,організовувалося дозвілля: екскурсії, культпоходи в музеї міста, філармонію, музично- драматичний театр ім. М. Старицького на перегляд вистав, проводились зустрічі з цікавими людьми, виставки творчих робіт - членів клубу «Умілі руки» та мешканців міста. Працювали клуби за інтересами.

У 2011 році був створений новий клуб «Струни душі», до якого увійшли люди, які самі пишуть вірші, друкуються і мають .власні збірки.

До знаменних календарних дат, державних та релігійних свят відділення проводило святкові заходи для клієнтів територіального центру, членів громадських та первинних ветеранських організацій, підопічних Геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці, пацієнтів військового шпиталю. Заходами охоплено 3014 особи та надано 5570 послуги.

  1. Потреби у створенні нових стаціонарних відділень для постійного проживання немає.

  2. -.

  3. Нових видів соціальних послуг заклад не надавав, інноваційних моделей соціальної роботи не впроваджував.

  4. -.

  5. У 2011 році проведено атестацію трьох соціальних працівників закладу. За рішенням атестаційної комісії присвоєно наступні категорії: соціальний працівник 1 категорії соціальний працівник II категорії, фахівець з фізичної реабілітації.

  6. На виконання п. 28.1 рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 14.04.11 р. 3.72 Про підведення підсумків фінансово-гсподарської діяльності-підприємств, - бюджетних установ та організацій, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького», у липні 2011 року територіальний центр за підтримки управління праці, соціального захисту населення і охорони здоров'я Хмельницької міської ради розпочав роботу над створенням соціальних паспортів та заповненням анкет соціально вразливих категорій громадян міста, з метою розширення мережі одержувачів соціальних послуг. Розроблено та погоджено бланки анкет, соціальних паспортів, обладнано робочі місця, проведено навчання спеціалістів, підготовлено пакети нормативних документів (копії рішень, положень про заклади соціального спрямування, тарифів на платні послуги) та роздаткових матеріалів (візитки, буклети про види соціальних допомог).

Соціальні працівники, які заповнюють анкети та соціальні паспорти, працюють на трьох дільницях:

Зарічанська (на базі терцентру) - 1 соц. працівник;

Інститутська 18 (громадська приймальня управління праці) - 2 соц. працівники.

Шевченка 99 (громадська приймальня управління праці) - 2 соц. працівники.

З липня по грудень 2011 року соціальними працівниками заповнено 3608 анкет. Інформація стовідсотково введена, в електронну базу даних.

745 осіб після проведення обстеження спрямовано на отримання послуг у територіальному центрі, 99 осіб уже отримують потрібні послуги.

Після закінчення анкет дані по кожному будинку узагальнюються по категоріях громадян та їх погребах і заносяться у соціальний паспорт будинку, у який, крім вказаної, вноситься інформація про технічний стан будинку та комунікацій. Цю інформацію соціальні працівники отримують у житлово-експлуатаційних конторах. На даний час складено соціальні паспорти на 27 будинків.

  1. Територіальний центр має задовільну матеріально-технічну базу. Залучення благодійних коштів у 2011 році дало можливість покращити матеріальну базу закладу та якість соціальних послуг, які надаються клієнтам. В установі оновлено кабінет лікувальної фізкультури – підопічні закладу мають можливість покращити свій фізичний стан, займаючись на нових сучасних тренажерах, які були закуплені за рахунок благодійних внесків, на суму 12 тис. грн.. Також у закладі проведено роботи щодо ремонту опалювальної системи на суму 14032, 71 грн. Для покращення умов праці та підвищення рівня якості надання соціальних послуг клієнтам установи, Існує нагальна потреба у ремонті покрівлі. Вживаються заходи щодо залучення коштів # на вказаний вид робіт.

  1. -

  2. -

1.11. Протягом року в територіальному центрі проведено значну роботу над формуванням електронної та паперової бази даних щодо соціального обслуговування (надання соціальних послуг). В електронну базу даних стовідсотково введена інформація про клієнтів та види послуг які вони отримують у закладі.

2. Для удосконалення роботи територіальних центрів та покращення якості надання соціальних послуг є потреба в організації та проведенні систематичних психологічних тренінгів, що запобігатимуть емоційному перенавантаженню та професійному «вигоранню» працівників.

Територіальним центром Проведено роботу щодо висвітлення діяльності закладу у засобах масової інформації: опубліковано 7 заміток та 2 оголошення у місцевих періодичних виданнях, підготовлено матеріали для 5 сюжетів телепередач, які транслювались в ефірі ТРК «Місто» та ХОДТРК. «Поділля-центр» надіслано 10 інформація про заходи, проведені у тер центр і, на веб-сайт міської ради..

Протягом року територіальний центр співпрацював поліклініками міста, Хмельницьким благодійним фондом «Хесед-Бешт», громадськими та волонтерськими організаціями, первинними ветеранськими організаціями при ЖЕКах.