Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
19582.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.08.2019
Размер:
266.69 Кб
Скачать

Dvd диски.

DVD - цифровий, універсальний. Багатофункціональний компакт-диск. Цей носій інформації має такі ж розміри, як і CD-ROM, але вил тику ємність від 4,7 до 17 Г. Така ємність досягається завдяки зменшенню номінальної довжини впадин та кроку між доріжками.

Пам’ятаючи про всезростаючі вимоги до об’ємів пристроїв постійної пам’яті фірми, що розробляють DVD пішли ще далі. Вони пропонують двошарові диски. В двошарових DVD, на відміну від звичайних, поверх шару, що відбиває лазерні промені нанесено напівпрозорий шар і різні лазери читають інформацію кожен із свого шару.

На розробку DVD мають великий вплив і виробники відеотехніки. Оскільки вони зацікавлені в заміні відеокасет дисками DVD. Виробництво DVD значно дешевше. Вони забезпечують високу якість відео і швидкість роботи значно надійніші на низ можна записувати супровід кількома мовами.

Найважливішим чинником, що стримує застосування цих пристроїв є вартість, як їх самих, так і змінних носіїв.

Висновок

Всі процеси в природі супроводжуються сигналами. Зареєстровані сигнали утворюють дані. Дані перетворюються, транспортуються та споживаються за допомогою методів. При взаємодії даних та методів утворюється інформація.

Інформаційний обмін відбувається у вигляді інформаційного процесу. Інформація – це динамічний об’єкт, що утворюється в ході інформаційного процесу. Він відображає діалектичний зв’язок між об’єктивними даними та суб’єктивними методами. Властивості інформації залежать як від властивостей методів, так і властивостей даних.

Дані розрізняються за типами. Це пов’язано відмінностями у фізичній природі сигналів, при реєстрації яких вони утворились. Для збереження та транспортування даних використовуються носії даних.

Інформатика займається питаннями систематизації методів створення, збереження, накопичення, опрацювання та передачі інформації. Для уніфікації прийомів та методів опрацювання даних в обчислювальній техніці застосовується двійкова система кодування. Елементарною одиницею подання даних є один двійковий розряд – біт. Групи по 8 біт називаються байтами.

Основною одиницею збереження даних є файл. Він являє собою сукупність байт, що мають ім’я . Файли об’єднуються в каталоги. Сукупність всіх каталогів утворює файлову структуру носія.

Стосовно системного блоку ПК, носії поділяють на:

- зовнішні (external);

- внутрішні (internal) ;

- вбудовані в системний блок.

Носії інформації також розглядають як сукупність власне носія і відповідного приводу. В зв’язку з цим носії поділяють на змінні та постійні. А в залежності від типу носія їх поділяють на:

- дискові;

- на магнітних стрічках.

Сучасні носії інформації за принципом зберігання даних поділяють на такі типи:

- магнітні

- оптичні

- магнітно оптичні

До магнітних носіїв інформації відносять:

- магнітні стрічки

- гнучкі магнітні диски

- жорсткі магнітні диски

- носії на основі ефекту Бернуллі

- носії на основі вінчестерної технології.

До оптичних носіїв відносять:- CD ROM; CD R (CD -Wo); CD RW; DVD ROM.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]