Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОЛОЖЕННЯ Про контрольно-ревізійні комісії Укра....doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
65.54 Кб
Скачать

14. Обов’язки і відповідальність членів контрольно-ревізійних комісій.

Члени контрольно-ревізійних комісій зобов’язані суворо дотримуватись вимог Конституції України, законів України, Статуту партії, прав та інтересів громадян, що охороняються законом.

За невиконання або неналежне виконання членами контрольно-ревізійних комісій своїх обов’язків вони притягуються до дисциплінарної відповідальності. 

Члени контрольно-ревізійних комісій, за узгодженням із Центральними органами партії, зобов’язані у випадках виявлення зловживань і порушень чинного законодавства передавати правоохоронним органам матеріали ревізій.

При вилученні документів у зв’язку з їх підробкою або виявленими зловживаннями член контрольно-ревізійної комісії зобов’язаний негайно повідомити про це відповідне партійне керівництво, та з їх згоди, правоохоронні органи. Вилучені документи зберігаються до закінчення перевірки чи ревізії. Після цього вони повертаються відповідній партійній організації, якщо правоохоронними органами не прийнято рішення про виїмку цих документів. 

Члени контрольно-ревізійних комісій повинні забезпечувати дотримання партійної, комерційної та службової таємниць.

15. Розгляд скарг на дії членів контрольно-ревізійних комісій.

Дії або бездіяльність членів контрольно-ревізійних комісій можуть бути оскаржені у порядку, передбаченому Статутом та цим Положенням.

Скарги на дії членів контрольно-ревізійних комісій місцевих, крайових та Центральних органів партії розглядаються і вирішуються керівниками відповідних контрольно-ревізійних комісій.

Скарги розглядаються і рішення за ними приймаються керівниками відповідних органів контрольно-ревізійної комісії не пізніше як у місячний термін з часу їх надходження. У разі незгоди юридичних і фізичних осіб з цими рішеннями вони можуть бути оскаржені вищестоящому партійному органу. Подання скарги не припиняє оскаржуваної дії членів контрольно-ревізійної комісії.

Іv. Правовий захист членів контрольно-ревізійних комісій

16. Правове становище членів контрольно-ревізійних комісій.

Члени контрольно-ревізійних комісій є представниками керівних органів відповідних партійних організацій. Законні вимоги членів контрольно-ревізійних комісій є обов’язковими для виконання всіма членами партії та іншими службовими особами партійних організацій, що перевіряються чи ревізуються.

Члени контрольно-ревізійної комісії при виконанні покладених на них обов’язків керуються чинним законодавством України, Статутом партії та цим Положенням і виконують доручення свого керівника. Ніхто інший не вправі втручатися в діяльність члена контрольно-ревізійної комісії. 

Втручання в діяльність члена контрольно-ревізійної комісії тягне за собою партійну дисциплінарну відповідальність.

17. Правовий захист членів контрольно-ревізійних комісій.

Член контрольно-ревізійної комісії при виконанні своїх службових обов’язків перебуває під захистом закону.

Політична партія гарантує захист життя, здоров’я, честі, гідності та майна члена контрольно-ревізійної комісії і членів його сім’ї від злочинних посягань та інших протиправних дій.

Звільнення члена контрольно-ревізійної комісії з посади у зв’язку з вчиненням протиправних діянь під час виконання своїх обов’язків допускається лише після винесення щодо нього обвинувачувального вироку суду, який набрав чинності.

V. МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНИХ КОМІСІЙ

18. Забезпечення діяльності контрольно-ревізійних комісій здійснюють відповідні органи УРП. По можливості вони надають необхідні кошти, матеріально-технічні засоби, приміщення, устаткування, оргтехніку, транспорт тощо.

19. Членам контрольно-ревізійних комісій за можливості відшкодовуються відповідними органами партії фактичні витрати, пов’язані із виконанням покладених на них обов’язків.