Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ХлібокомбінатПлосконо К.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
01.08.2019
Размер:
626.69 Кб
Скачать

1.1.5 Характеристика електротехнічної частини корпусів.

Електроприймачі підприємства відносяться до другої категорії надійності електропостачання. Живлення підприємства здійснюється на напрузі 0,4 кВ від трансформаторної підстанції ТП-23 розташованої на території Старобільського РЕС.

Електропостачання підприємства виконане двома кабельними лініями від щита 0,4 кВ підстанції до ввідного пристрою установленого у приміщенні майстерні. Далі електроенергія поступає до силових розподільних пристроїв, і від них, до електроприймачів приміщень корпусів.

У якості комутаційних апаратів керування електроприймачами застосовані магнітні пускачі, автоматичні вимикачі, пакетні перемикачі, та пульти і щити керування поставлені заводами комплектно із технологічним устаткуванням.

Схема електропостачання підприємства наведена на рис. 5

Увідна шафа силового електроустаткування

Щитки робочого освітлення

Щитки ааварійного освітлення

Рис. 5 – Схема електропостачання підприємства

Р ОЗДІЛ 2 РОБОТА НА ШТАТНОМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ У ЯКОСТІ ДУБЛЕРА

2.1 Робота на штатному робочому місці

Проходження практики здійснювалось на штатному робочому місці, у якості дублера електромонтера.

При цьому роботи з монтажу, експлуатації і ремонту електроустаткування корпусів здійснювались у повному обсязі, під керівництвом досвідченого електромонтера, який має четверту групу з електробезпеки.

Роботи здійснювались відповідно вимогам Правил технічної експлуатації, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил будови електроустановок та затверджених інструкцій.

Перед початком виконання робіт був проведений інструктаж з охорони праці, вивчені схеми живильної та розподільної мережі.

Компонування електроустаткування вивчене безпосередньо у приміщеннях корпусів.

2.2 Робота у якості дублера

Робота в ролі дублерів включає в себе виконання робіт передбачених посадовою інструкцією для штатного робочого місця під керівництвом робітника за яким закріплений студент. При цьому складався план виконання роботи. План узгоджувався з керівником робіт. Проводились консультації перед виконанням кожної складної операції. Обґрунтовувались прийняті технічні рішення, перевірялись результати виконаної роботи. Аналізувались допущені помилки та узагальнювався отриманий досвід з виконаних робіт в щоденнику з технологічної практики.

П ід час проходження практики виконано:

монтаж кабелів живлення електроприймачів насосної до резервних насосів;

монтаж електроустаткування та електропроводок електричного освітлення у підвісних стелях адміністративних приміщень Головного корпусу;

підключення двигунів нового насоса котельні до існуючих мереж;

очищення від бруду і пилу автоматичних вимикачів, рубильників і шин розподільних шаф у Головному корпусі;

профілактичні вимірювання опору ізоляції електропечей;

профілактичний огляд стану електропроводок, електричних апаратів, та електродвигунів у майстерні вимогам нормативних документів;

профілактична перевірка стану мереж заземлення електроустаткування кондитерського цеху вимогам нормативних документів;

Проаналізувавши кількість і тривалість виконаних робіт, можна зробити висновок, що електромонтажні роботи виконуються не часто і мають

порівняно невелику тривалість. Тому, для виконання подібних робіт, доцільно залучати спеціалізовані підрядні організації, а роботу штатного електромонтера зосередити на завданнях експлуатації і ремонту існуючого електроустаткування.