Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.14 Порядок експлуатації.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
53.76 Кб
Скачать

На всмоктувальному патрубку затягнути заглушку:

  • зі штуцера для підсмоктування піноутворювача зі сторнньої ємності зняти заглушку;

  • пробковий кран пінозмішувача поставити в положення «Відкрито»;

  • дозатор повернути стрілкою на максимальну продуктивність «5»;

  • заповнити насос із цистерни, після чого перекрити засувку із цистерни в насос;

  • увімкнути насос;

  • збільшити оберти двигуна, довести тиск в насосі за манометром до 0,6 Мпа, при чистому пінозмішувачі мановакууметр покаже тиск 0,3 Мпа, співвідношення показників мановакууметра і манометра повинне бути в межах 0,5-0,58. Якщо ці параметри складають 1…2 кгс/см2 – це свідчить про несправність пінозмішувача.

Перевірка зворотнього клапана:

  • скинути газ;

  • вимкнути насос.

Під дією тиску повітря вода рине до зворотнього клапана пінозмішувача, коли він несправний, зі штуцера для забору піноутворювача зі сторонньої ємності бризне струмінь води (невелике підтікання допускається).

Перевірка трубопроводу від пінобака до пінозмішувача.

В штуцер для підсмоктування піноутворювача з сторонньої ємності встановити жолобок, щоб піноутворювач не попадав в насос. Підставити ємність 2-5 літрів. Відкрити вентиль пінобака, якщо трубопровід чистий і вентиль пінобака справний, піноутворювач буде зливатись в ємність.

Перекрити вентиль пінобака, промити трубопровід.Для автонасоса заповнення насоса водою здійснювати від сторнньої ємності через штуцер для забору піноутворювача за допомогою гумового шланга.

Техніка безпеки при обслуговуванні, ремонті та випробуванні ПТО.

Пожежно-технічне обладнання, яке знаходиться на озброєнні в пожежній охороні повинно забезпечувати безпечну роботу по збереженню здоров»я особового складу і відповідати вимогам державних стандартів. Експлуатація ПТО в несправному стані забороняється, ПТО апаратів та устаткування на пожежних автомобілях повинне розміщуватись та належно кріпитися при їх зніманні та вкладанні повинна виключатись можливість отримання травм.

Не допускається виконувати переоснащення пожежного автомобіля і змінювати місця розміщення ПТО у разі відсутності відповідної документації.Сокири, пилки, ножиці для різання металевих решіток повинні зберігатися в чохлах.Використовувати ручні пожежні драбини, які несправні, ушкоджені, з простроченим терміном та невипробувані забороняється. Також забороняється використовувати з простроченим терміном випробування електрозахисні засоби. Металеві поверхні всіх інструментів повинні бути гладенькими, без тріщин, задирок, іржі та інших дефектів, що знижують міцність погіршують зовнішній вигляд та експлуатаційні властивості інструменту.Всі механічно не оброблені поверхні інструменту повинні мати лакофарбове покриття чорного кольору. Багри та сокири, що мають люфт в місцях насаджування на держаки чи топорища, слід перенасадити і закріпити шпильками. Дерев’яні частини цих інструментів фарбувати не рекомендується, їх покривають оліфою. При проведенні випробувальних робіт весь особовий склад караулу повинен бути в бойовому одязі.

Знаходитися під вантажем при проведенні випробування ПТО забороняється