Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kosmet.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
161.28 Кб
Скачать

36)Ліпосакція - ефективний метод корекції контурів тіла за допомогою вакуумного видалення надлишків жирової тканини в проблемних зонах після його штучного руйнування.

Показанням до ліпосакції є жирові відкладення в будь-яких областях тіла.

Традиційні зони проведення ліпосакції у жінок: живіт, бокові поверхні на спині, зовнішні і внутрішні поверхні стегон. Рідше - передні і задні поверхні стегон, коліна, боки, шия, щоки, верхня частина рук, сідниці, ікри.

Ліпосакція - протипоказання

загострення хронічних захворювань

проявів інфекційних процесів

висока температура

важкі захворювання внутрішніх органів

цукровий діабет, хвороби кровообігу

перенесені недавно операції на ділянці, плановане для ліпосакції

повна втрата шкірою еластичності

Процедура ліпосакції - корекції й пластики тіла

Перед операцією пацієнт повинен пройти повне обстеження і здати всі стандартні аналізи. Не пізніше, ніж за десять днів перед операцією, рекомендується припинити прийом лікарських препаратів, що впливають на згортання крові (аспірин, Алка-Зельцер та ін.) Також слід припинити вживання нікотину, палити не рекомендується і протягом місяця після операції. Напередодні операції фахівці рекомендують пройти процедуру очищення кишечника і не вживати їжу перед операцією.

Операція ліпосакції триває зазвичай від 30 хвилин до декількох годин, в залежності від того, на якій частині тіла вона проводиться, і від кількості видаленого жиру, під наркозом. Проводиться операція ліпосакція під загальним або місцевим наркозом.Вибір способу знеболювання здійснюється індивідуально з урахуванням віку, функціонального стану організму пацієнта, наявності супутніх захворювань.

Існує досить багато методик «відсмоктування» жиру, але, незважаючи на їхню розмаїтість, усіх об'єднує один принцип: через спеціальну трубку (звану канюлей), яка розміщена в підшкірне простір, під тиском, що створюється спеціальним апаратом, віддаляються надлишки жирової тканини.

Стандартна ліпосакція: вакуумна або механічна

Стандартна ліпосакція має дві модифікації - dry - «суха» і-wet - «волога». Операція проводиться на спеціальному обладнанні через мікророзріз від 2 до 5 мм. Спочатку в ці розрізи вводиться розчин, що сприяє «розрідженню» жиру і зниження травматичності, в його складі також міститься судинозвужувальні препарати, що перешкоджають втраті крові. Потім в підшкірне простір вводиться канюля з одним або декількома отворами на кінці. Вони бувають прямі і в, деяких випадках, зігнуті. В даний час прийнято вважати, що найменшим травмуючим впливом володіють канюлі з діаметром від 0,3 до 0,5 см. Другий кінець канюлі приєднаний до вакуумному апарату, який створює негативний тиск і забезпечує видалення жиру. Віялоподібно впровадження канюлі з поступальними (вперед-назад) рухами її виробляє одночасно два ефекти - механічне руйнування жирової тканини і вакуумна її аспірація

Ускладнення після ліпосакції - пластики та корекції тіла

Продовжуючи тему ускладнень після ліпосакції, перерахуємо ще деякі найбільш поширені:

гіперестезія (підвищена, хвороблива чутливість) області операції - 2,6%

післяопераційні гематоми або сірому - 1,6%

набряк - 1,4%

пігментація - 1%

хронічний больовий синдром - 1%

септичні явища - 0,6%

некроз операційної зони - 0,2%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]