Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА диплом 2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

2.4. Інженерний благоустрій.

В даному підрозділі слід дати характеристику запропонованим типам дорожнього покриття та обґрунтування їх використання, показати поперечний профіль доріжок і майданчиків із зазначенням ухилів.

Автор проекту повинен дати свої пропозиції по організації поливу зелених насаджень, створенню каналізації та освітленню території, подати характеристики вибраних конструктивних елементів і матеріалів малих архітектурних форм і садово - паркової меблі. Описати (якщо необхідно за проектом) заходи по укріпленню схилів, берегів водойм, збереженню існуючих зелених насаджень та рослинного покриву, створенню басейнів, фонтанів, запропонувати варіант стоку зливових і талих вод.

3. Технологічна частина.

У цьому розділі повинні бути описані способи здійснення проекту в натурі.

3.1. Посадка деревних і кущових порід.

Особливу увагу під час обґрунтування вашого рішення слід приділяти вимогам до посадкового матеріалу, строкам проведення підготовчих робіт.

Тут необхідно описати технологічні процеси: підготовку посадкових місць для дерев і кущів, правила садіння дерев з грудкою землі, дерев - саджанців, кущів в групи, в живопліт. Також слід описати способи тимчасового прикопування і порядок садіння в залежності від віку і величини рослин.

3.2. Влаштування газонів і квітників.

В цьому підрозділі слід описати процеси підготовки ґрунту для влаштування газонів і квітників, вказати оптимальні строки та технологію створення газонів і квітників, передбачених проектом. Необхідно описати спосіб і обґрунтувати його вибір по влаштуванню газонного покриття ( гідропосів, дернування, посів вручну або сіялкою). Всі необхідні технологічні процеси слід обґрунтувати.

Описати прийняті проектом способи створення квітників з послідовним описанням їх технології, дати характеристику способам посадки квіткових рослин у квітники.

Описуючи підрозділи 3.1. та 3.2. слід використовувати нові, прогресивні прийоми агротехніки (зимова посадка дерев, сіяння насіння літників взимку, використання регуляторів росту і т. ін.)

3.3. Догляд за зеленими насадженнями.

Цей розділ повинен містити в собі опис та обґрунтування післяпосадкового догляду за зеленими насадженнями для забезпечення приживлюваності рослин, а також заходи по догляду за рослинністю на об'єкті проектування у процесі експлуатації.

Матеріал повинен бути представлений подробицями підживлень, їх норм і способів внесення, поливів з описом технології і кількості на протягом вегетаційного періоду (в залежності від видів зелених насаджень), обрізування, підстригання, прополювання і т. ін. Всі процеси слід описувати та обґрунтовувати відповідно до об'єкту проектування.

3.4. Заходи з охорони навколишнього середовища.

Цей розділ – дуже важлива складова частина пояснювальної записки. Він повинен розкрити суть створення зеленого будівництва з точки зору ролі благоустроєної території для існування людини і всього живого, що її оточує.

Тут необхідно розкрити важливість зелених насаджень в регулюванні температурного режиму та їх здатність істотно впливати на мікроклімат. Висвітлюючи даний аспект покращення навколишнього середовища, необхідно конкретно, торкаючись рішень даного проекту, зробити акцент на значенні використаних видів рослин.