Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екстерєр і конституція, МОДУЛЬ 1.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
37.68 Кб
Скачать

Як проходить линька?

У птахів послідовно замінюється покривне пір'я шиї, спини і інших частин тіла. Одночасно йде зміна махового пір'я крила. Махове пір'я І порядку випадає послідовно, починаючи з першого по десяте. Зміна кожного махового пір'я відповідає зміні 10% покривного пір’я тіла. За кількістю махового пір'я першого порядку, що змінилося, можна визначати ступінь линьки курей.

З метою прискорення зміни пір’яного покриву і відновлення несучості для курей застосовують штучну линьку. У промисловому птахівництві використовується декілька способів викликання примусової линьки у курей: за допомогою хімічних речовин, гонадотропних гормонів і зміни умов годівлі і утримання.

Періодична (дефінітивна) линька багато разів повторюється протягом життя птахів і приурочена до певного сезону року. Сезонна линька птахів, яких утримують в умовах нерегульованого світлового дня, відбувається в кінці літа і восени, іноді взимку. У курей з високою продуктивністю линька триває 8-11 тижнів. У курей з низькою несучістю линька триває довше.