Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BIZNYeS.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

3. Загальні відомості про агенство

Сьогодні в Україні на рекламу витрачаються значні фінансові кошти. Економічні обороти рекламного бізнесу в нашій країні практично зрівнялися з оборотами в сфері торгівлі нафтою. Проте зараз в Україні рекламна діяльність переживає гостру кризу. Так за даними анкетування більшість опитаних відзначили, що реклама «нав'язлива» (84 чол.), «примітивна» (72), «самовдоволена» (34).

Ми орієнтуємося на широку всебічну рекламу нашого агентства. На першому етапі ми плануємо розіслати повідомлення крупним корпораціям, нашим потенційним клієнтам. Ми маємо намір дати рекламу про надані нами послуги в друкованій спеціалізованої продукції. У міру отримання доходу та збільшення оборотного капіталу керівництво нашого агентства має намір брати участь у широкомасштабних рекламних виставках. Це дає переваги в одержання інформації про своїх конкурентів і про їх нові послуги, а також можливість знайти нових замовників та укласти з ними попередню угоду. Надалі ми плануємо використовувати комп'ютерну мережу як носія реклами і вважаємо, що загальна ефективність її буде значно перевершувати інші ЗМІ.

Наша реклама розрахована на на великі та середні підприємства у сфері бізнесу та громадських послуг. Для розповсюдження своїх проектів ми плануємо використовувати послуги інших агентств для створення рекламних щитів.

До трійки наших найближчих конкурентів входять рекламне агентство «AC Online», рекламне агентство «COXO», рекламне агентство «Маркетинг Консалтинг Груп».

Переваги нашого рекламного агентства вище в порівнянні з конкурентом 1 на 6%, з конкурентом 2 - на 22%, з конкурентом 3 - на 31%.

Конкурент 1 має і сформовану репутацію і постійних клієнтів. Нашій фірмі необхідно завоювати гарну репутацію серед потенційних клієнтів, прикласти всі зусилля для задоволення потреб вже існуючих клієнтів.

Інтерес рекламодавця до послуг нашого агентства ми розраховуємо залучити за рахунок:

• творчого, неординарного підходу індивідуально до кожного замовника;

• якісної роботи висококваліфікованих фахівців;

• багатопрофільності нашого агентства і широкого діапазону послуг.

  1. Аналіз ринків

Ринок рекламних послуг досяг високої стадії розвитку, але тим не менше на ньому все ще залишається багато можливостей для появи нових учасників. Це пояснюється наступними причинами.

· Незважаючи на велику кількість компаній, вони, як правило, вузько спеціалізовані. Це дозволяє компанії Lifestyle знайти свою власну нішу.

· Клієнти, що користуються послугами рекламних агентств, дуже вимогливі і легко переривають ділові стосунки, якщо рекламна кампанія не принесла очікуваної віддачі.

· За даними компанії Lifestyle її основні конкуренти не надають великого значення лояльності своїх клієнтів і байдуже ставляться до їхніх потреб.

Консультанти по маркетингу виділяють такі сегменти ринку, які можна використовувати для вибору початкової позиції:

· Домашні офіси.

· Малі підприємства. До них відносяться компанії, кількість співробітників яких коливається від 1 до 99 чоловік.

· Середні підприємства. До них відносяться компанії, кількість співробітників яких коливається від 100 до 499 осіб.

· Великі підприємства. До них відносяться компанії, кількість співробітників яких перевищує 500 осіб.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]