Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестиційний аналіз.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

3.3. Критерії оцінювання результатів виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

Згідно карти навчальної роботи студента при вивченні дисципліни «Інвестиційний аналіз» передбачено виконання 3-ох індивідуальних завдань, два з яких є обов’язковими (розрахункова робота і аналітичний огляд наукових публікацій за заданою тематикою – реферування) за кожне з яких студент може отримати максимум 10 балів і одного індивідуального завдання на вибір з максимальною оцінкою 5 балів.

Індивідуальна розрахункова робота передбачає виконання студентом розрахункової роботи, що полягає у розв’язанні десяти комплексних задач. Кожний правильний розв’язок оцінюється у 1 бал. Таким чином максимальна кількість балів, отриманих за виконання домашньої розрахункової роботи, становить - 10. Індивідуальний варіант задачі визначається за порядковим номером студента у відомості.

Критерії оцінювання розв’язку задач

Задача оцінюється як розв’язана повністю (1бал), якщо має місце:

  1. оформлення роботи відповідно до вимог;

  2. виконання усіх необхідних розрахунків

  3. правильна арифметична відповідь на поставлену задачу;

  4. правильно зазначене теоретичне обґрунтування (пояснення) відповідного розрахунку;

  5. правильно визначено розмірність розрахованої величини (величин)

  6. правильно вказані винятки з зазначеного правила та варіанти його використання в конкретних умовах;

  7. студент захистив свою задачу у ході співбесіди.

Задача оцінюється як така, що не розв’язана (0 балів), якщо :

  1. існує невідповідність вимогам до оформлення роботи;

  2. неправильна арифметична відповідь на поставлену задачу;

  3. неправильно зазначене теоретичне обґрунтування (пояснення) відповідного розрахунку;

  4. неправильно визначено розмірність розрахованої величини (величин);

  5. студент не в змозі захистити свою задачу у ході співбесіди.

Виконання індивідуального завдання

Виконання індивідуальних завдань оцінюється в діапазоні 5, 4, 3 та 0 балів.

5 балів (відмінно) студент отримує у тому випадку, якщо завдання виконано і успішно захищено більше ніж 90 %, а також презентоване викладачеві у встановлений термін.

4 бали (добре) студент отримує у тому випадку, якщо студентом вчасно виконано і захищено на рівні від 71 % до 90% (включно) обраного завдання.

3 бали (задовільно) студент отримує у тому випадку, якщо вчасно виконано і захищено на рівні від 60 % до 70% (включно) завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

0 балів студент отримує у тому випадку, коли студент не проявив ініціативи до виконання індивідуального завдання, або ж якщо завдання виконано менше ніж 60%, не захищене чи презентоване викладачеві невчасно.

Результат виконання індивідуального завдання з аналітичного огляду наукових публікацій за заданою тематикою (реферування) оцінюється за наступними параметрами:

  • студент вчасно обрав і зареєстрував напрямок/тему дослідження;

  • обрана студентом до реферування вибірка первинних/вторинних джерел інформації (7-10), по можливості, максимально широко охоплює усі існуючі точки зору дослідників за напрямком/ темою /проблематикою дослідження;

  • обраний студентом проміжок часу історичної ретроспективи досліджень дає змогу розглянути динаміку розвитку досліджень за визначеною проблематикою і, по можливості, визначити фактори, що могли на неї вплинути;

  • у вибірці, що обрана для розгляду студентом і оформлена у вигляді бібліографічного списку, акцент зроблено не тільки на спільності існуючих поглядів на об’єкт дослідження, але і на специфічних аспектах дослідження і дослідницьких підходах, притаманних окремим авторам;

  • студентом здійснено порівняльній аналіз і систематизовано існуючі підходи до вирішення поставлених у дослідженнях задач/ проблем;

  • окремо автор формує звіт у формі презентації, де дає власну порівняльну оцінку наукових досліджень і пропонує особисте бачення напрямку подальших наукових досліджень;

  • результати дослідження, у формі презентації здаються на перевірку і оцінювання викладачу у визначений термін.

Формами контролю та звітності для таких творчих завдань, як доповіді на наукових конференціях є надання публікацій тез або довідок від оргкомітетів наукових семінарів, а для наукових статей - надання опублікованої статті або підтвердження про прийняття її до друку до моменту оцінювання поточної успішності.