Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Text 1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
68.84 Кб
Скачать

Текст 11. Мотивація

Відбір, навчання, оцінка і дисципліна не може гарантувати високий рівень роботи співробітника. Мотивація, внутрішня сила, яка спрямовує поведінку співробітників, також відіграє важливу роль. Високо мотивовані люди працюють краще, ніж невмотивованих людей. Мотивація покриває здатність і вміння недоліки співробітників. Такі прописні істини про мотивації роботодавців залишити бажаючи бути оточені високо мотивованих людей, але необладнаної щоб мотивувати своїх працівників. Роботодавці та керівники хочуть легко наноситься мотивації моделей, але такі моделі будуть недоступні.

Мотивація, ймовірно, стоїть першим у списку складні види діяльності, з якою праці менеджерів угоди. їх інтуїція підказує просту відповідь: "Я хочу, щоб все навколо тут, щоб бути вмотивованим." Вони часто звинувачують співробітників за їх відсутність мотивації і проблеми з ресурсами. Співробітники, з іншого боку часто звинувачують будь-якої проблеми продуктивності вони можуть зробити на зовнішні фактори - їх керівники, обладнання, навчання, співробітники, погода, нереальні вимоги, що пред'являються до них, тиску в домашніх умовах, відсутність визнання та ін Незважаючи на суперечливі уявлення проводяться роботодавцями та найманими працівниками, роботодавцями доводиться мати справу з мотивації співробітників.

Три погляди на мотивації: потреби, нагороди і зусиль. Потреби підхід випливає з того, що незадоволені потреби народів управляти їхньою поведінкою. Малюнок з потреб людини, задоволення потреб і людина буде мотивований.

Наприклад, людина з високою необхідністю задоволення цілей мотивовано виробничих завдань. Нагороди підхід заснований на очікуванні того, що винагороджені поведінка повторюється. Давати людині бонусу за відмінну роботу в складний період урожаю заохочує людини вжити особливі зусилля протягом наступних важко врожаю| Зусилля підхід до мотивації грунтується на очікуванні того, що зусилля приносить працівнику, що він або вона хоче. Думали, що працюють над призводить до розвитку і нові можливості для кар'єрного зростання узгоджується із зусиллями підхід. Зусилля підхід включає в себе припущення, що роботодавець чесно, тобто зусилля визнання й винагорода. Менеджери не можуть знизити мотивацію габаритна простий вибір одного з цих підходів. Кожен з трьох підходів вносить свій внесок у розуміння мотивації і як змінюється мотивація людини до людини і з плином часу.

Найбільш ефективної мотивації для співробітників виходить зсередини кожного працівника, тобто самомотивація. Можливі показники самомотивації включають в себе: минулі досягнення в школі, спорті, організації і роботи; поставлених цілей кар'єри та інші види цілей; досвід в одній або декількох областях, що показує, свідчення майстерності, гордість за знання та вміння, і впевненості в собі ; очевидне бажання продовжувати вчитися, і загальний захват на все життя.

Текст 12 Ефективне лідерство

Організація, яка створена як інструмент чи засіб для досягнення певних цілей була передана в якості офіційної організації. Її конструкція вказує, яким цілям підрозділяються і відображених в підрозділах організації. Відділи, відділи, секції, посади, робочі місця, і завдання, які складають цю структуру роботи. Таким чином, формальна організація, як очікується, поводяться байдуже, у зв'язку з відносинами з клієнтами або з її членами. Згідно з визначенням Вебера, введення і подальше просування по заслугах або стажу. Кожен співробітник отримує зарплату і користується ступінь володіння, яка захищає його від довільного впливу начальників або потужних клієнтів. Більш високе положення його в ієрархії, тим більше його передбачуваної експертизи при розгляді проблем, які можуть виникнути в ході роботи, що проводиться на більш низьких рівнях організації. Саме ця бюрократична структура, яка формує основу для призначення керівників або керівників адміністративних підрозділів в організації та наділяє їх повноваженнями

На відміну від призначеного керівника або начальника адміністративною одиницею, лідер з'являється в контексті неформальної організації, що лежить в основі формальної структури. Неформальна організація висловлює особистих цілей і цілей індивідуального членства. Їх цілі і завдання можуть бути чи не збігаються з формальної організації. Неформальна організація представляє розширення соціальних структур, які в цілому характеризують людське життя - спонтанне поява груп і організацій, як самоціль

Як. елемент соціальної взаємодії, керівництво комплексу діяльності, пов'язаної з процесом впливу, акторів, які є лідерами і послідовниками, діапазон можливих результатів - досягнення цілей, але і прихильність громадян на такі цілі, підвищення згуртованості групи і посилення зміна організаційної культури.

Лідерство необхідно для лиття група людей в команді, формування їх у силу, яка служить в якості конкурентних переваг бізнесу. Лідери знають, як зробити людей функцію у спільній моди, і, як мотивувати їх перевершити їх продуктивність. Лідери також знають, як баланс пошуки окремого члена команди з метою отримання синергії - результат, який перевищує суму окремих входів. Роль лідера полягає у створенні послідовників. Завдання лідера є забезпечення конструктивното і необхідні зміни. Відповідальність лідера домогтися зміни таким чином, що реагує на справжні та довгострокові потреби всіх зацікавлених сторін. Основним джерелом електроенергії для лідера довіри, який є похідним від вірно служать послідовників.

. ... Ефективні лідери, визнають,, що те, що вони знають дужа,мало.в порівнянні з там, що вони все ще потребують вивчення. Щоб бути більш досвідченими в просування і досягнення мети, ви повинні бути відкриті для нових ідей, ідеї і одкровення, які можуть призвести до більш ефективні способи досягнення цілей. Цей безперервний процес навчання може здійснюватися, зокрема, шляхом залучення себе в постійному діалозі з колегами, радників, консультантів, членів команди, постачальників, клієнтів і конкурентів.

[Провідні іншим це не просто питання стилю, або після деяких практичні інструкції або рецепти. Неефективність лідери рідко результатів через відсутність ноу-хау або як-то, ні це, як. правило, через неадекватну управлінських навичок. Лідерство це навіть не про створення велике видіння. Мова йде про створення умов, при яких всі ваші послідовники можуть виконувати самостійно і ефективно по відношенню до спільної мети.

Лідерство атрибути внутрішньої чи особисті якості, які представляють собою ефективне керівництво, Ці атрибути включають в себе великий масив таких характеристик, як цінності, характер, мотиви, звички, риси характеру, мотиви, стиль, поведінка і навички.

Супер-лідерів допомогти кожному зі своїх послідовників, щоб перетворитися на ефективні самостійного лідера, надаючи їм поведінкових і когнітивних навичок, необхідних для здійснення самостійного керівництва. Супер-лідерів створення цінності, моделі, заохочення, нагороди, і багатьма іншими способами сприяти самостійної лідерство в людей, команд і більш широку організаційну культуру.

Важливою мірою власного успіху лідера є успіх його або її послідовників. Сила лідера вимірюється здатності сприяти самостійної керівництвом інших. Першим важливим кроком у досягненні цієї мети є оволодіння самостійного керівництва. Якщо керівництво хоче, щоб привести кого-то. вони повинні спочатку привести себе.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]